```
jueves, 25 abril 2024

Derrota pírrica de l’Amics davant el Planasa Navarra (85-81)

Va començar el partit en l’última nit que el Planasa jugava en el pavelló Anaitasuna amb un primer parcial de 0-4 per al Amics en el primer minut de joc. Però dues accions del MVP de la lliga Arteaga empataven la trobada a quatre. Dos triples consecutius del Amics posaven l’electrònic en 4-10. Un parcial de 8-3 per als locals feien que el marcador s’estrenyera coincidint amb la falta d’encert dels castellonencs.
El partit va ser un estira i arronsa fins al final de la primera cambra al que es va arribar amb avantatge local 21-18.

El segon quart va començar amb un Planasa més ficat en el partit que va aconseguir un màxim avantatge de set punts quan transcorrien dos minuts del segon quart (27-20).
El Amics va reaccionar i després d’un mat d’esquena espectacular de Garret posava el marcador en 27-24. El partit va entrar en una dinàmica d’intercanvi de canastres i ningú aconseguia dominar la trobada. Un triple de Manu a falta i cinc minuts per al descans posava l’electrònic en 32-29 i Sergio Lamua demanava llavors el seu primer temps mort.
Els següents cinc minuts fins al descans l’Amics va pujar el nivell defensiu i es va posar per davant en el marcador 39-43 però un 5-0 dels navarresos va posar el marcador una altra vegada en 44-43 per quatre segons per disputar. Toni Tingues va demanar temps mort en la represa Faner va anotar un triple sobre la botzina que deixava el partit en un 44-46 al descans, amb tot per decidir.

La segona part va començar amb una canastra de l’Amics Castelló (44-48). Els dos equips defensaven amb molta intensitat i se succeïen les pèrdues que beneficiaven al Planasa Navarra i aconseguien empatar el partit 50-50. El Amics intentava córrer i posar ritme al partit però els locals ho impedien a força de personals.
Eric en un contrataatac tornava a posar per davant als de Toni Tingues 51-52 mancant cinc minuts per al final de la tercera cambra.
Amb quatre minuts per disputar-se de cambra els dos equip estaven ja amb bonus. Eren moments de desencert per part de tots dos equips i amb un duel en la pista Arteaga-Hidalgo que fins al moment estava guanyat el pivot del Amics Castelló.
Faner va haver de retirar-se en notar-se molèsties al seu pit. Un triple de Narros deixava el marcador en 58-59 al final de la tercera cambra, amb pocs punts per a tots dos equips (14-13).

2ae62cd8-ae14-4eb6-9ef1-73bfc54b071eComençava la definitiva cambra amb un parcial de 4-0 i Toni Tingues demanava temps mort, no volia que els navarresos agafaren cap ratxa positiva. Després del temps mort un triple de Manu i una canastra de Zimmy retornaven l’avantatge al Amics Castelló 62-64.
El partit no tenia amo i una altra vegada els navarresos es posaven per davant 67-65. Tot podia passar en la pista, però l’Amics no trobava la manera de trencar la defensa local. Mancant cinc minuts per al final una bona transició de l’Amics finalitzada per Zimmy deixava el partit en taules 67-67. EL partit seguia en guarismes baixos que no beneficiaven a l’Amics però la necessitat de victòria del Planasa també li feia perdre pilotes que els de Tingues seguien sense aprofitar.
Dos triples seguit del Planasa Navarra mancant tres minuts i quaranta segons per al final posaven el marcador en un perillós 73-67 pel que Tingues va demanar temps mort.
Un triple de Manu acostava a l’Amics però era contestat amb un altre triple dels locals que agafaven un avantatge de vuit punts que semblava ja insalvable mancant dos minuts per al final.
Amb 80-70 l’Amics Castelló va consumir el seu últim temps mort mancant un minut i mitjà per a acabar el partit. Un altre triple més d’un Manu que va tirar del carro i un canastra de Blair tornaven a ficar a l’Amics en el partit quan faltaven cinquanta-cinc segons per disputar-se 80-75. El tècnic navarrés va demanar temps mort. El Planasa va perdre la pilota en el servei però el següent triple de Manu es va eixir. L’Amics va provocar personals però no va aconseguir ja aconseguir al seu rival. Chema anotava un triple sobre la botzina des de mig camp que no va servir gens més que per a deixar el marcador en un 85-81 que donava el average a l’equip castellonenc.