jueves, 28 marzo 2024

Derrota en la pista del RETAbet Bilbao Basket (88-75)

Valencia Basket ha caigut derrotat en la seua visita a la pista del RETAbet Bilbao Basket (88-75) en partit ajornat de la jornada 27 de la Liga Endesa. Després d’uns primers 15 minuts d’intercanvi de ratxes, el quadre local s’ha fet amb el control del partit de la mà d’un Tabu molt encertat en els moments clau. Malgrat acostar-se a un punt en el tercer quart, l’equip taronja no ha pogut donar-li la volta al marcador i ha anat per darrere durant tota la segona meitat. Bojan Dubljevic amb 22 punts i Fernando San Emeterio amb 15 han sigut els més destacats en el costat valencià.

L’entrenador Pedro Martínez va començar el partit posant en pista el quintet format per Sam Van Rossom, Joan Sastre, Fernando San Emeterio, Luke Sikma i Bojan Dubljevic. Una safata en transició de Sastre va ser la primera cistella taronja per a respondre al bon inici dels homes de negre, que van arribar a manar per sis en l’inici. L’activitat defensiva furtant pilotes i cinc punts seguits de Luke Sikma van ficar en el partit a Valencia Basket. L’equip taronja va seguir provocant pèrdues locals i una safata en transició de Fernando San Emeterio va empatar el partit a 10 a quatre minuts del final del primer quart. Un triple de Dubljevic i una safata de San Emeterio van posar el primer avantatge taronja (12-15 min.7) encara que Tabu i Mumbrú van retornar l’avantatge al quadre local. Una pilota penjada per Diot a Pierre Oriola que va acabar en cistella va tallar un parcial de 8-0, encara que un triple de Salgado deixava el marcador en 23-18 al final del primer quart.

Un triple de Antoine Diot i un ganxo de Dubljevic van retallar el desavantatge taronja a un punt (25-24 min.13) abans d’un nou triple de Javi Salgado al que va respondre Guillem Vives amb un altre. Hervelle també va encertar des del triple però Guillem Vives va anotar el seu segon triple en dos minuts per a mantindre a un a l’equip taronja i una safata de Rafa Martínez posaria de nou a dalt a Valencia Basket (31-32 min.15). Tabu va protagonitzar un parcial favorable a l’equip de casa que va posar set a dalt a RETAbet Bilbao Basket aprofitant la falta d’encert exterior de l’equip taronja. Malgrat la cistella de Dubljevic per a trencar el parcial, dos triples de Buva i Tabu van posar la màxima per a Bilbao abans que un triple de San Emeterio manara el partit al descans amb 45-39.

Una safata de Fernando San Emeterio va obrir la segona meitat i un triple de Dubljevic va replicar a un altre de Hervelle. Un triple de Vives i una safata de Sant Emeterio van tornar a acostar a un punt a l’equip taronja (50-49 min.23) encara que Mumbrú i Todorovic van tornar a estirar la renda local i dos triples seguits de Tabu van col·locar el 60-49. Una cistella de Thomas i una safata de Diot van tallar el parcial encara que Buva i Mumbrú van mantindre la renda local. Lapornik des del tir lliure va neutralitzar el triple de Romain Sato i deixava el marcador en 69-56 amb deu minuts per jugar.

Dubljevic i un 2+1 de Will Thomas van retallar el desavantatge visitant fins als deu i un triple de Dubljevic va posar el 73-64 amb sis minuts per jugar. Després del temps mort de Carles Duran, Lapornik va anotar un triple des de la cantonada i encara que Dubljevic va anotar dos tirs lliures, Tabu i Buva van tornar a ampliar la renda local fins als 14 punts. Bojan Dubljevic assumia la responsabilitat ofensiva de l’equip taronja, però malgrat millorar en defensa en les següents accions i provocar pèrdues, no va trobar encert per a inquietar l’avantatge bilbaí i un triple de Tabu posava el 83-68 a tres minuts del final. Borg no va permetre en primera estada que Valencia Basket baixara el seu desavantatge, que amb els tirs lliures de Dubljevic i San Emeterio va deixar un marcador final de 88-75.