```
viernes, 26 abril 2024

Derrota del Villarreal davant el Real Madrid (3-2)

El Villarreal cau davant el conjunt blanc al Santiago Bernabéu (3-2).

El Villarreal va caure davant el Real Madrid per 3-2 al Santiago Bernabéu. Els punts de Gerard i Jaume Costa no van ser suficients per puntuar al feu blanc. Els gols locals els van anotar Mariano, per partida doble, i Vallejo.

Javi Calleja va apostar per un onze ofensiu per saltar a la gespa del Santiago Bernabéu. El tècnic madrileny va introduir tres canvis respecte a l’últim partit davant la SD Huesca. Iborra, Pedraza i Gerard van substituir als sancionats Caseres i Toko Ekambi, així com a Carlos Bacca.

El xoc va començar de la pitjor manera possible per al Villarreal CF. Al minut 2, Brahim va robar l’esfèric prop de l’àrea groga. El malagueny va cedir per a Mariano, que, després de colar-se entre els centrals, va batre per baix a Andrés Fernández. El partit es posava costa amunt per al Submarí Groc.

Tot i el cop de rebre un gol en els primers compassos, el Villarreal no es va ressentir en l’aspecte anímic i va reaccionar ràpidament. Al minut 11, Álvaro va anticipar la posició i li va robar la cartera a Casemiro a l’eixida de pilota. El càntabre va cedir per a Gerard Moreno, que, des de la frontal de l’àrea, va superar Courtois amb un potent xut al primer pal. El Submarí igualava el partit.

Immediatament després de l’empat groc, el Real Madrid va voler bolcar-se a l’atac. Dani Carvajal va estavellar l’esfèric al pal. Posteriorment, Brahim i Marcelo van tornar a trucar a la porta del Villarreal, però un excels Andrés Fernández va ficar el forrellat a la meta groga fins a en tres ocasions.

Abans d’arribar a la primera mitja hora de joc, el Villarreal va tornar a intentar-ho. Després d’una magnífica triangulació entre Samu Chukwueze i Pablo Fornals, el castellonenc va enviar fora un xut que buscava l’escaire esquerre de l’arc blanc. Tan sols dos minuts després, l’atacant nigerià, després d’una gran acció en solitari, va provar fortuna amb un xut creuat, que va aturar el porter rival amb una excel·lent estirada.

Al minut 40, el Real Madrid va tornar a desequilibrar la balança. Després d’un fort xut de Marcelo des de la frontal, Jesús Vallejo es va trobar amb un rebuig al cor de l’àrea petita i va batre la porteria groga. La fortuna donava l’esquena al Submarí.

Quatre minuts després de la represa, el conjunt local va signar el tercer gol. Mariano va aprofitar una centrada rasa de Carvajal, precedida d’una passada en profunditat de Fede Valverde, per tornar a veure porteria.

Durant l’equador de la segona meitat, el Real Madrid va seguir insistint, però Andrés Fernández va frenar als blancs amb dos fabuloses intervencions en dos mà a mà davant Brahim, en primera instància, i Marcelo, després.

A 15′ pel final, Chukwueze va poder anotar amb un xut des del cor de l’àrea que no va trobar porteria. Cinc minuts després, ho intentava Gerard, que va topar amb Courtois. En els últims compassos, Carlos Bacca va inquietar, sense sort, la porteria blanca. Ja en el minut 94′, Jaume Costa va retallar distàncies convertint un gran xut des de la frontal de l’àrea. Sense temps per a més, un combatiu Villarreal no va poder puntuar al Santiago Bernabéu.

Fitxa tècnica:

Real Madrid: Courtois; Carvajal; Vallejo, Varane, Marcelo; Casemiro, Kross, Valverde (Isco, m. 62); Lucas Vázquez (Asensio, m. 62), Brahim (Vinicius, m. 74) i Mariano.

Villarreal CF: Andrés Fdez; Mario Gaspar (Jaume Costa, m. 82), Álvaro, Funes Mori, Quintillà; Iborra, S. Cazorla; Chukwueze, P. Fornals (Bacca, m. 72), Pedraza (Trigueros, m. 56); i Gerard.

Gols: 1-0. Min. 2: Mariano. 1-1. Min. 11: Gerard Moreno. 2-1. Min. 40: Vallejo. 3-1. Min. 49: Mariano. 3-2. Min. 94: Jaume Costa.

Àrbitre: Gil Manzano (Col·legi extremeny). Va amonestar als visitants Funes Mori, Álvaro i Iborra.

Incidències: Partit entre Real Madrid i Villarreal corresponent a la jornada 36 de LaLiga celebrat a l’Estadi Santiago Bernabéu davant 46.294 espectadors.