Desactivat el protocol davant un possible cas de coronavirus a Torrevieja

L'Hospital de Torrevieja ha descartat que la turista islandesa de 66 anys ingressada ahir en este centre siga un cas de coronavirus.

L’Hospital de Torrevieja ha descartat que la turista islandesa de 66 anys ingressada ahir en este centre siga un cas de coronavirus.

La pacient, que havia estat recentment a la ciutat xinesa de Wuhan, “no compleix els criteris epidemiològics com per a ser considerat un cas de coronavirus al cent per cent”, per la qual cosa l’hospital ha desactivat l’alerta.

La dona va acudir en la vesprada d’ahir a l’hospital de Torrevieja amb símptomes de patir una malaltia respiratòria del tipus grip, encara que també compatibles amb el coronavirus, i en comunicar que havia estat feia poc temps en Wuhan, es va activar immediatament el protocol d’aïllament.

La turista islandesa va acudir al centre hospitalari al costat de la seua parella, un home de 52 anys i sense símptomes, i tots dos van quedar ingressats en habitacions incomunicades amb la resta de pacients de l’hospital.

Pel que sembla, tots dos van arribar recentment en un avió a l’aeroport d’Alacant-Elx per a passar uns dies de vacances a Pilar de la Horadada.

El personal sanitari va prendre mostres de la dona amb els símptomes i les va enviar a l’Institut de Salut Carles III de Madrid per a realitzar les pertinents anàlisis i aclarir si es tractava d’un positiu de coronavirus, encara que finalment i després d’una nova avaluació de la pacient s’ha descartat.

El coronavirus, és un virus molt contagiós que ha deixat almenys 106 morts a la Xina des que es va originar a la ciutat de Wuhan, on romanen una vintena d’espanyols.

CatalàEspañol