13 C
Valencia

Desarticulada una xarxa a Castelló dedicada a cometre estafes sentimentals

S'han detectat prop de 139 estafes per un valor d'1.332.340 euros i s'han investigat més de 173 comptes d'entitats bancàries nacionals.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació BODEN, ha desarticulat a Castelló una xarxa delictiva dedicada a cometre estafes patrimonials tipus CEO, en la qual suplanten la identitat d’una altra persona per a obtenir un benefici econòmic, i sentimentals a través d’Internet.

S’ha detingut a 25 persones i s’ha investigat a altres 4 pels suposats delictes d’estafa, organització criminal, blanqueig de capitals, falsedat documental i usurpació d’identitat. A més, la Guàrdia Civil ha detectat 18 identitats falses, amb les quals donaven d’alta línies telefòniques i productes financers necessaris per a la comissió dels delictes descrits.

L’operació es va iniciar després de la denúncia presentada per un representant d’una coneguda empresa de ceràmica de Castelló en la qual posava en coneixement que un dels seus clients, concretament una empresa localitzada a Barbados (els EUA), havia rebut un e-mail amb les dades de cobrament d’una factura pendent amb l’empresa ceràmica anteriorment citada, i que l’estatunidenca va fer efectiva mitjançant transferència de pagament per un import de 27.383,12 euros en el compte bancari aportat en l’e-mail que havia rebut.

Posteriorment es van adonar que havien sigut víctimes d’una estafa tipus CEO, ja que el compte aportat no corresponia amb l’empresa ceràmica de Castelló, per la qual cosa els autors, suplantant a esta, havien enviat l’e-mail amb la finalitat d’obtenir els diners del deute pendent de l’empresa de Barbados.

- Publicitat -

Al llarg de la investigació, la Guàrdia Civil ha pogut constatar que l’organització investigada, a més d’estafar a empreses, també realitzava les conegudes com a “estafes sentimentals”, en les quals els autors, es configuren un perfil fals en xarxes socials amb el qual aconseguien, mitjançant enganys, enamorar a les seues víctimes, establint una relació sentimental virtual amb elles. Una vegada afermada la relació, els estafadors diuen estar en problemes o qualsevol altre pretext per a sol·licitar-li ajuda econòmica a la víctima, alguna de les quals han arribat a demanar diversos préstecs per a satisfer les demandes dels cyber-delinqüents.

La major part dels membres de la xarxa residien a Móstoles (Madrid), on captaven a les conegudes com a “mules econòmiques”, que s’encarregaven de rebre el diner negre de tercers, per a posteriorment i després d’una compensació econòmica acordada, el blanquegen i li ho retornaven a l’organització.

- Publicitat -

Els investigadors han localitzat víctimes a Malta, Kenya, la Xina, Alemanya, Àustria, Lituània, Suïssa, Dinamarca, Itàlia, Barbados, França, els Estats Units, Egipte, el Brasil, el Canadà, Nova Zelanda, Turquia, Rússia, Bèlgica, Finlàndia, Regne Unit, República Checa, Tailàndia, l’Iran, Espanya, l’Índia, Jordània, Polònia, Suècia, Uganda i Nigèria. Per això, s’ha comptat amb la col·laboració de les autoritats policials d’estos països, que han sigut canalitzades a través d’INTERPOL i EUROPOL, gràcies a la qual cosa s’ha pogut accedir, entre altres qüestions, a les denúncies presentades pels perjudicats.

La Guàrdia Civil ha detectat al voltant de 139 estafes per un valor d’1.332.340 euros i que l’organització hauria comés entre els anys 2010 i 2019, encara que hui dia els investigadors continuen rebent noves denúncies de més perjudicats, aportades per les autoritats policials de diferents països.

S’han investigat més de 173 comptes bancaris d’entitats bancàries nacionals, utilitzades per la xarxa ara desarticulada per a transferir els diners obtinguts de les estafes entre els seus membres, complicant així la labor dels investigadors en el seguiment de la traçabilitat dels diners.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Amparo Navarro guanya les eleccions en la Universitat d’Alacant i es converteix en la primera rectora de la institució

La catedràtica de Dret Financer i Tributari s'ha imposat a José Vicente Cabezuelo amb un 53 per cent dels vots.

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.
- Advertisement -

: Valencià