Desarticulat arran d’un atracament a Benidorm un grup acusat de 12 assalts a clients i empleats de bancs per Espanya

La Policia Nacional ha desarticulat una organització presumptament dedicada a assaltar clients i empleats d'entitats bancàries a Madrid, Còrdova, Jerez de la Frontera, Benidorm i altres ciutats del cinturó metropolità de la capital d'Espanya.

La Policia Nacional ha desarticulat una organització presumptament dedicada a assaltar clients i empleats d’entitats bancàries a Madrid, Còrdova, Jerez de la Frontera, Benidorm i altres ciutats del cinturó metropolità de la capital d’Espanya. A més, ha detingut quatre membres en la localitat madrilenya de Parla, després de sostraure 6.700 euros d’una sucursal bancària.

El fet que va donar lloc a l’inici de la investigació va ser un assalt comès el passat 21 de juny a Benidorm, segons ha informat la Policia, que atribueix a aquest grup la comissió de 12 assalts. En eixa ocasió, quatre individus van abordar a l’eixida d’una entitat bancària un home que acabava de retirar diners i presumptament li van llançar al sòl per a apoderar-se dels diners, emprant el mètode del ‘cogotazo’. Una cinquena persona esperava en un vehicle per a facilitar la fugida de tots ells després del robatori.

Després d’aquest succés, els agents van començar una investigació per a tractar d’identificar els autors, arribant a la localització del vehicle amb el qual havien abandonat del lloc. Després de diverses gestions, els agents van descobrir que el cotxe també havia sigut utilitzat per aquest grup en un furt dut a terme en un centre comercial de València.

Els integrants del grup criminal tenien una alta organització i repartiment de tasques que incloïa entrar en les sucursals bancàries i aprofitar el descuit dels clients a l’hora de retirar o ingressar diners en metàl·lic per a apoderar-se del mateix o esperar-los a l’eixida del la sucursal per a abordar-los. Així mateix, en el cas de tindre alguna dificultat en la comissió del delicte no dubtaven a emprar la violència per a fer-se amb el botí, informen fonts policials.

En altres ocasions, obstaculitzen en l’entitat bancària interpretant perfectament els papers designats per a despistar als empleats que acabaven d’efectuar una operació d’ingrés en efectiu. Així, abans que pogueren introduir-lo en la caixa de seguretat, reclamaven la seua atenció i feien que perderen de vista els diners en metàl·lic, moment que era aprofitat per un altre membre del grup per a apoderar-se d’ell.

Aquest ‘modus operandi’ va ser utilitzat en un robatori en una sucursal bancària del Passeig de les Delícies de Madrid, on els delinqüents van aconseguir apoderar-se de 62.500 euros en metàl·lic.

CatalanSpanish