Desarticulat un grup dedicat al tràfic de cocaïna, haixix i marihuana a Gandia

Introduïen les substàncies des del Marroc, la transformaven mitjançant tractaments químics, les envasaven i distribuïen.

desarticulat

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat a Gandia -València- i detingut a 13 integrants de 22 i 69 anys, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal.

Es van registrar quatre domicilis i dos trasters a Gandia, Bellreguard i Muro d’Alcoi -Alacant- en els quals es van intervindre més de 31 quilos entre pel que sembla cocaïna, haixix i marihuana, 843 grams de cort, uns 8.500 euros, tres vehicles, tres armes curtes amb munició i diversos útils per a la manipulació i transformació de les substàncies. A dos dels detinguts també se li imputa un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Les investigacions es van iniciar a principis de juny en tindre coneixement els agents de determinades activitats il·lícites d’una persona que distribuïa a la menuda diferents substancies estupefaents. Durant les mateixes es va poder determinar la participació de més persones formant així un grup organitzat amb diferents funcions, com la introducció de les substàncies des del Marroc, l’envasament i la posterior distribució. També van esbrinar que en un dels domicilis que tenia l’organització transformaven l’haixix i la marihuana mitjançant tractaments químics, en altres de major puresa i efectes, com el BHO (oli d’haixix) per a la seua posterior distribució.

Detingut quan portava sis quilos d’haixix en una caleta d’un cotxe

Continuant amb les investigacions, els agents van tindre coneixement d’un viatge del principal sospitós per a introduir substància al país, el qual va ser interceptat a Bellreguard -València-, amb una càrrega a l’interior d’una caleta en un vehicle, en la qual portava sis quilos i mig d’haixix. Arran d’aquesta detenció es van practicar diversos registres a Gandia, Marxuquera, Bellreguard i Muro d’Alcoi -Alacant-, on es va detindre a la resta d’integrants, a més d’intervindre una gran quantitat de substàncies estupefaents i útils per a la seua manipulació i tractament, així com diners i dos vehicles.

Després dels registres van comprovar que a Muro d’Alcoi era el lloc on manipulaven la droga, i en la resta dels domicilis on l’organització emmagatzemava les substàncies ja preparades per a la seua venda. Es van intervindre tres armes curtes, localitzant-se una a Gandia i les altres dues en de Muro d’Alcoi.

Els detinguts, deu d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, mentre que els altres tres, sense antecedents, després de prendre’ls declaració han sigut posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.

Publicitat