Descobreix els paratges naturals d’Alacant per a gaudir del Nadal en família

Xorret de Catí, El Castellet, La Garriga, Casa Tápena, El Pla, Penyes del Sol, El Calatafe, L´Avaiol, Mes de Prats, El Rentonar i la Via Verda Agost-Maigmó conformen els espais naturals.

Publicitat

Es diu que la bellesa està a l’interior i no queda dubte en descobrir l’àmplia xarxa de paratges i zones verdes que atresora la província, un patrimoni natural únic que ofereix als ciutadans la possibilitat de gaudir de nombroses activitats ambientals i d’oci, especialment, durant aquesta època de l’any.

Xorret de Catí a Castalla, El Castellet a Castell de Castells, La Garriga a Vall de Gallinera, Casa Tápena a Onil, El Plànol a Sax, Penyes del Sol a Villena, El Calatafe i L’Avaiol a Petrer, Mes de Prats a Cocentaina-Bocairent, El Rentonar a la Torre de les Maçanes i la Via Verda Agost-Maigmó són els enclavaments que conformen el mapa d’espais naturals -dotat amb més de 1.200 hectàrees- que conserva, gestiona i protegeix la Diputació d’Alacant a través d’Alacant Natura.

PublicitatRovira  

La difusió i posada en valor del important patrimoni és, sens dubte, un altre dels objectius primordials de la institució provincial. Per això, treballa contínuament en la cerca de noves estratègies de gestió que acosten a la societat els diversos ambients que integren estos paratges. Així mateix, també centra els seus esforços en l’estímul de la participació ciutadana mitjançant el desenvolupament de diverses jornades ambientals, de manera que es potencie la seua implicació amb el manteniment i la sostenibilitat del medi rural.

El compromís de la Diputació amb l’accessibilitat universal constitueix una altra de les seues prioritats, un propòsit que li ha portat, per exemple, a crear el primer espai natural adaptat íntegrament. És el cas de L´Avaiol, a Petrer, les instal·lacions del qual són aptes per a persones amb discapacitat.

A més, al llarg de l’any, Alacant Natura duu a terme diferents programes d’educació ambiental dirigits a col·legis, associacions i centres de persones majors amb la finalitat de conscienciar i sensibilitzar sobre aspectes tan importants com el canvi climàtic, el desenvolupament sostenible o el reciclatge.

Per a planificar la visita a qualsevol d’aquests onze enclavaments, la institució provincial posa a la disposició dels usuaris la pàgina web www.alicantenatura.es, des de la qual és possible conéixer cadascun d’els paratges, així com concertar visites guiades o reservar allotjament, entre altres opcions.

Gestionada per Alacant Natura, dependent de la Diputació, esta xarxa d’espais representa un excel·lent exemple d’ecosistema mediterrani, amb gran diversitat d’ambients, fauna i flora i amb elements arquitectònics centenaris de valor històric i cultural. En definitiva, una magnífica opció per a aquests dies de festa que permet als ciutadans gaudir d’un turisme alternatiu i respectuós amb la naturalesa.

PublicitatJuega Limpio Orihuela