domingo, 23 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Descobreixen més de 200 apps en Android que usen ultrasons per a espiar-te

Un grup d’investigadors d’Universitat Tècnica de Brunswick, a Alemanya, ha descobert una gran quantitat d’aplicacions destinades al sistema operatiu Android, que fan ús d’ultrasons per a conéixer informació sobre l’usuari del dispositiu.

Segons s’informa des de Bleeping Computer, la tecnologia utilitzada té el nom de uXDT, una pràctica mitjançant la qual, els anunciants inclouen ultrasons en els seus anuncis, i una vegada són reproduïts, aquests són captats pels micròfons d’altres dispositius propers, com a ordinadors, tauletes i fins i tot altres telèfons intel·ligents, permetent així a l’empresa conéixer informació sobre els usuaris, tals com els seus interessos, la quantitat de dispositius amb els quals explica i fins i tot els membres de la seua família.

Segons s’ha indicat en l’informe proporcionat, després de realitzar una anàlisi exhaustiva, s’ha arribat a la conclusió que 4 de les 35 tendes inspeccionades en dos països diferents de la Unió Europea fan ús d’aquest tipus de tècniques amb la finalitat d’obtenir informació sobre els usuaris que les visiten. Al principi, aquests mètodes són utilitzats per a oferir ofertes o promocions personalitzades per a cada persona.

Encara que en una primera inspecció realitzada l’any 2015 solament es van trobar 6 aplicacions en Android que utilitzaven aquestes tècniques, amb el pas del temps la xifra ha anat augmentant de forma considerable. Avui en dia ja són, almenys, 234 les apps que utilitzen uXDT per a conéixer informació sobre l’usuari mitjançant ultrasons, i entre elles, es troben apps amb milions de descàrregues de companyies tan populars com McDonald.

De moment, desconeixem si Google decidirà prendre mesures, fent referencia a aquestes acusacions, doncs, sens dubte, es tracta d’una amenaça cap a la privadesa dels usuaris d’Android. Desafortunadament, avui dia no s’ha proporcionat una llista completa de les aplicacions que fan ús d’aquestes tècniques.

Últimas noticias

Contenido relacionado