Descobreixen una tomba d’època romana a Llíria

L'enterrament s'ha identificat durant les actuacions de seguiment arqueològic en la zona del nou IES Camp de Túria

Un enterrament d’època romana ha sigut descobert en la partida de Mura, dins de les actuacions de seguiment arqueològic que està realitzant l’Ajuntament de Llíria en la zona en la qual se situarà el nou IES Camp de Túria.

Després de la troballa de la tomba, que es va produir durant els treballs d’identificació i sanejament dels fronts d’una pedrera, s’ha decidit retirar les restes per a evitar possibles actes vandàlics, pel fet que la ubicació de la tomba estava en una àrea oberta.

La tomba, la coberta de la qual estava alterada per les labors agrícoles, compta amb unes dimensions de 1.30 centímetres de longitud i 45 d’amplària. Tipològicament, es tracta d’una tomba de coberta de tegulae plana, ja que les parets estan construïdes amb fragments de tegulae reutilitzats.

A l’interior, s’ha documentat una inhumació, possiblement, d’un o una adolescent, amb un aixovar format únicament per una ampolleta ceràmica de xicotetes dimensions, amb les característiques del s. III d. de C. Malgrat l’època, no s’ha pogut localitzar la moneda amb la qual els romans sepultaven als seus difunts.

D’altra banda, les primeres hipòtesis apunten al fet que el cos va ser amortallat, ja que no s’han trobat claus que indiquen la presència d’un taüt.

ValenciàEspañol