2:32 am - Saturday, 8 August 2020

Desconnectar del treball i de l’estrés a l’estiu

- Publicidad -Reciplasa

A mesura que la persona va experiment-.ant que l'estrés es va reduint comença a pensar en altres qüestions que no són les habituals durant l'any, i apareixen idees vinculades amb nous projectes, amb il·lusions renovades

SaguntaEscena
Borriana
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Quan arriba el període vacacional totes les persones, o més aviat quasi totes estem desitjant desconnectar del treball i de l’estrés acumulat al llarg de l’any. La pregunta és com desconnectar del treball i de l’estrés?, és possible al 100%?, quines estratègies es poden utilitzar? Fem dues reflexions prèvies que poden ajudar en la reducció de l’estrés.

En primer lloc, l’objectiu en termes amplis podria consistir a obrir finestres que ens permeten prendre “oxigen” per a reconnectar d’aquesta manera amb la vida en els aspectes més bàsics i senzills. Per exemple, prendre’s temps per a desdejunar, per a gaudir d’un bon menjar, etc. En definitiva, per a “sentir-se viu”.

En segon lloc, plantejar-se que l’estrés no es pot eliminar sinó reduir, ja que, si no cau en el parany de voler aconseguir una meta inassolible, la de no voler experimentar res, res, gens d’estrés. Aquest parany pot generar malestar en lloc de benestar, un cert sofriment que ens impedeix gaudir. Per a desconnectar del treball cal fer l’exercici de no forçar-se a desconnectar, perquè quan ens obstinem a no pensar pensem més.

Fetes aquestes dues puntualitzacions, i partint de la idea que cada persona haurà d’adaptar la seua manera de fer front a l’estrés, plantegem algunes recomanacions per a mitigar-lo començant per un punt clau; la desconnexió i l’alliberament de l’estrés ha de ser gradual, és molt important fer-ho progressivament sense exercir cap pressió afegida.

El fet de compartir temps amb amics, família, etc. és un altre dels plaers habituals que obviem en el nostre dia a dia i que aporta gran relaxació i expansió personal. La conjunció d’aquests factors derivarà en la realització d’activitats o coses que habitualment un no fa, uns grats moments que contribuiran a alliberar tensions d’igual manera que fer esport o practicar activitats a l’aire lliure. En línies generals, es tracta de gaudir del temps sense límits.

A mesura que la persona va experiment-.ant que l’estrés es va reduint comença a pensar en altres qüestions que no són les habituals durant l’any, i apareixen idees vinculades amb nous projectes, amb il·lusions renovades.

Sergio Pérez, doctor i professor de Psicologia en la Universitat Europea de València

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

344 nous casos de coronavirus, 9 brots i 30 ingressats en només un dia

D'esta manera, en estos moments hi ha actius 2.073 casos, la qual cosa suposa un 9,08% del total de positius.

Burjassot suma dos brots més de 7 persones

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen dels brots han sigut per reunions socials.

Declarat un brot de coronavirus amb 4 casos a Dénia

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

Declarat un brot de coronavirus amb 7 casos en Algemesí

La Conselleria de Sanitat confirma que l'origen del brot ha sigut una reunió social.

El Consell contracta allotjaments per a turistes que hagen de realitzar aïllament domiciliari per la Covid-19

El Ple autoritza a Turisme CV a contractar dos hotels refugi a València i Benidorm per a ús exclusiu dels turistes allotjats en la Comunitat

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià