Es reforça el desenvolupament rural per a fomentar oportunitats a l’interior

Publicitat

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha reforçat el compromís del Govern Provincial amb el desenvolupament rural com a via de millora futura per als pobles de l’interior de Castelló en la trobada que ha mantingut amb la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (FEDETCAS), que encapçala l’alcalde de Sant Rafael, Domingo Giner. Cal tenir en compte que es tracta d’una federació d’àmbit provincial que aglutina els Grups d’Acció Local rurals (GAL) i els Grups d’Acció Local del sector Pesquer (GALP) de Castelló.

“Donem suport a totes les iniciatives que es dirigisquen a sumar esforços i sinergies entre administracions i pobles amb tal de promoure el desenvolupament del nostre àmbit rural. Des del Govern Provincial estem articulant multitud d’iniciatives amb aqueix objectiu i mantenir aquestes trobades de treball ens permet prémer de prop com s’estan percebent aqueixes mesures al voltant del desenvolupament rural”, ha explicat el president.

PublicitatRovira  

Cal tenir en compte que aquesta federació va ser constituïda el maig de 2016 amb la fi principal de promoure el desenvolupament endogen, integrat i sostenible del territori de la província de Castelló a través de la cooperació i la coordinació dels Grups d’Acció Local mitjançant l’aplicació del desenvolupament local participatiu. Es tracta d’una iniciativa que encaixa perfectament dins de l’estratègia engegada pel president de la Diputació per a combatre la despoblació i l’envelliment de l’interior.

Altres finalitats de la federació són els de representar i defensar els interessos dels GAL i GALP davant les diferents administracions, promoure i fomentar mesures i sinergies que faciliten el desenvolupament del territori, servir de fòrum de debat en qüestions relatives al desenvolupament territorial i afavorir la dinamització social i la cooperació. Cal tenir en compte que aquesta federació abasta aproximadament el 85% del total dels municipis de la província de Castelló.

PublicitatJuega Limpio Orihuela