10.6 C
Valencia

Sagunt formalitza l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat

Invertirà 13 milions d’euros en creixement urbà sostenible, 6’5 dels quals seran d’aportació municipal.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha firmat el document de funcions per a la gestió dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) que desenvoluparan  l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Amb la signatura d’este document l’Ajuntament es compromet a complir els compromisos de gestió i de funcions de selecció d’operacions a càrrec dels fons FEDER, cofinançades mitjançant el Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya (POPE).

Quico Fernández ha declarat que “la consecució de la Edusi és una de les notícies importants d’esta legislatura. Hem aconseguit esta subvenció que té origen en un fons europeu i que suposa un ingrés de 6’5 milions d’euros, per part d’Europa, i 6’5 milions d’euros que posa l’Ajuntament per a millores de la ciutat en els àmbits de medi ambient i patrimoni. S’ha fet un bon treball i crec que en els pròxims mesos es veuran els resultats”.

Després d’este tràmit, sols queda pendent l’aprovació del manual de procediments de l’Ajuntament de Sagunt per tal de començar a gestionar l’ajuda europea de 6’5 milions d’euros, que són la meitat dels 13 milions que està previst invertir amb la implemantació de l’EDUSI.

L’EDUSI JOIN SAGUNT es preveu desenvolupar en quatre eixos temàtics, el més important dels quals és el de la lluita contra la desigualtat per motiu de sexe, la marginació, la pobresa, i l’exclusió social o laboral de jóvens o persones pròximes a la jubilació. Amb estos fons es desenvoluparan equipaments que recuperen espais abandonats, que renoven zones deprimides o infrautilitzades, o bé apoderen la població potencial que patix desigualtat, per tal que tinguen ferramentes que els faciliten mitigar el risc en què es troben.

- Publicitat -

Estes inversions acosten els fons europeus als ciutadans, vinculant estes inversions a creixements urbans sostenibles ( afavorixen simultàniament l’economia, la societat i el medi ambient) i també integradors (volen mitigar la pobresa i la marginació), que entre altres han de complir condicionants de participació ciutadana, i publicitat i exposició pública. Per tal de gestionar estos fons, la comunitat europea els posa a disposició dels municipis, que són l’administració més propera als ciutadans. En contraprestació demana als municipis satisfer una sèrie de procediments que asseguren la transparència i l’adequada publicitat de la procedencia i destinació dels fons.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià