L’Ajuntament de Benicàssim i el Monestir del Desert de les Palmes ratifiquen la seua col·laboració

L'ajuntament ratifica el seu suport a la Fundació del Desert de les Palmes amb un conveni dotat de 30.000 euros, que desenvolupa activitats culturals, turístiques i espirituals.

AVL

El Monestir del Desert de les Palmes, els vestigis patrimonials de la seua història i l’entorn natural únic en el qual se situa, és un dels valors turístics més atractius de Benicàssim. Per aquest motiu i, per una arrelada tradició de col·laboració entre l’ajuntament i la Fundació, s’ha ratificat, un any més el compromís municipal de donar suport a les activitats i manteniment de l’entorn.
L’alcaldessa, Susana Marqués ha signat el conveni de col·laboració amb el reverend del monestir i secretari de la Fundació Desert de les Palmes, Miguel Hernansáiz, per a donar suport a precisament les activitats i conservació del Monestir del Desert.
Marqués ha destacat que “el monestir forma part de la història i la vida de Benicàssim. És un lloc de referència religiosa, per a qui ho sent i també com a atractiu del turisme religiós, amb la qual cosa té un doble valor excepcional en molts vessants per al municipi i per als ciutadans. Per açò la nostra voluntat és ajudar i col·laborar amb la conservació i el manteniment del Monestir, el seu entorn i facilitar que aquestes instal·lacions seguisquen sent un referent cultural, religiós i turístic”.
La Fundació té com a objectius la promoció, desenvolupament, protecció i foment d’estudis i recerques sobre l’esperit carmelità. Així com la conservació i regeneració mediambiental de l’entorn del monestir.
A més, els diners de la subvenció municipal es destina també a intervenir en la conservació i restauració dels edificis del monestir: Ermites, antres, ruïnes de la porteria i monestir primitiu, corrals, pilars devocionals, muralles, església, museu i dependències conventuals. I també, entre altres finalitats, la promoció de serveis i activitats socials, especialment a favor de la infància, igualtat d’oportunitats per a la dona, joventut, ancians, discapacitats i sectors freturosos de recursos en el tercer món.
En el Monestir-Desert de les Palmes destaca la seua biblioteca amb més de 30.000 volums i un arxiu complet des del segle XVII fins als nostres dies.

- Advertisement -
CatalanSpanish