Desestimen la demanda contra l’elecció d’Empar Marco

En un comunicat, Pere Valenciano assenyala que la justificació adduïda per la instructora "no és ajustada a Dret" i per açò presentarà pròximament un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El Jutjat del Contenciós-Administratiu 5 de València ha desestimat la demanda interposada contra el procés d’elecció de la Direcció de la nova radiotelevisió valenciana, À Punt, pel periodista Pere Valenciano, que la recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia.

El juí va tindre lloc dilluns passat després d’haver-se admès a tràmit el recurs de Valencià, un dels vint candidats que es van presentar al concurs públic per a aquesta designació i que no va resultar triat, que considerava que el procés estava “amañado” i tots els que van concórrer no partien en igualtat de condicions.

La resolució, feta pública aquest divendres per Valenciano, recupera doctrina del Tribunal Suprem i del Tribunal Superior de Justícia de Múrcia per a argumentar el perquè de la desestimació de la demanda.

“La pretensió que s’exercita per l’aspirant és la declaració de nul·litat dels actes recorreguts (en definitiva, del concurs per a la proposta de nomenament del director general de la Societat Anònima), no incloent en aquesta pretensió ni l’adjudicació a ell de la ‘meritada’ Direcció general ni la retroacció de les actuacions a fi que es puntue de manera diferent algun dels mèrits o apartats del barem o petició similar”, assenyala.

La jutgessa considera que “no queda justificat quin és el vertader interès real i efectiu que suposaria per a l’actor la pretesa declaració de nul·litat, més enllà de la defensa de la legalitat”, la qual cosa segons el seu criteri “està ‘vedado’ per la pacífica doctrina” del Suprem.

En un comunicat, Pere Valenciano assenyala que la justificació adduïda per la instructora “no és ajustada a Dret” i per açò presentarà pròximament un recurs d’apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

El periodista veu “desconcertant” que la jutgessa es referisca a la seua “falta de legitimació activa” perquè, en la seua opinió, “si un dels candidats a la direcció general no està legitimat per a presentar demanda, qui ho està?”.

També assegura que la resolución no ha entrat “en el fons de la qüestió” perquè els acords presos pel Consell Rector són, al seu parer, “nuls per haver-se dictat prescindint del procediment legalment establit, per vulneració de les normes reguladores per a la formació de la voluntat dels òrgans col·legiats, falta de motivació i arbitrarietat dels acords recorreguts”.

Valenciano recorda que encara desconeix quins van ser els criteris usats per a analitzar els currículums, “especialment la part subjectiva que fa referència al lideratge i al coneixement del context social i econòmic de la Comunitat Valenciana”.