26 C
Valencia

La desfilada de les tres cultures marca el 9 d’octubre a Castelló

La plaça major ha estat plena de gom a gom per a celebrar el dia de tots els valencians.

- Publicitat -AVL

Més de 1.000 persones han assistit als actes de celebració del 9 d’octubre en la capital de la Plana per a commemorar el dia de la Comunitat Valenciana.

Alguns dels actes ja van començar en caure la nit, en la tradicional Vetla d’Armes dels nous membres de la Germandat de Cavallers de la Conquesta, on 13 membres van jurar lleialtat a l’ermita de La Magdalena en presència de nombrosos veïns i autoritats.

La plaça Major ha acollit el Desfilada de les tres cultures , amb la participació de l’Associació Aljama, acompanyada pel grup Xarop; Moros d’Alqueria i Germandat dels Cavallers de la Conquesta; i el concert especial de la Banda Municipal de Castelló, que va finalitzar amb l’actuació de la Muixeranga i l’entonació de l’Himne de la Comunitat Valenciana.

Posteriorment l’Ajuntament de Castelló ha commemorat el 9 d’Octubre amb el lliurament dels premis Valencià o Valenciana de l’Any que concedeix la Fundació Huguet, un acte institucional en què s’ha distingit a Rosa Serrano Llàcer i a l’Associació de Dones Nacionalistes Terra (Adona’t) per la seua trajectòria en la defensa de la llengua i la cultura valenciana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectats 2 brots de coronavirus a empreses de Castelló de la Plana

2 dels brots s'han donat a empreses locals.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa de Moixent

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 22 persones contagiades i 6 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià