21 C
Valencia

Banys i poms de portes d’escoles es desinfectaran fins a tres vegades al dia

Els regidors de Neteja, Ignasi Garcia, i d'Educació, Francesc Mezquita i el responsable de l'àrea de manteniment de centres educatius, s'han reunit este matí amb el personal directiu per informar sobre l'adaptació de les tasques de desinfecció i neteja per a l'inici del curs lectiu 2020-21 a la ciutat de Castelló

- Publicitat -AVL

Els regidors de Neteja, Ignasi Garcia, i d’Educació, Francesc Mezquita, acompanyats pel responsable de l’àrea de manteniment de centres educatius, s’han reunit este matí amb el personal directiu per informar sobre l’adaptació de les tasques de desinfecció i neteja per a l’inici del curs lectiu 2020-21 a la ciutat de Castelló. Els edils han posat en coneixement dels i les responsables dels centres els protocols a seguir i han obert un canal de comunicació per tal que els equips directius puguen adreçar-se al consistori si detecten deficiències o tenen necessitats excepcionals.

Així les coses, i per tal de garantir la seguretat de tot l’alumnat, el consistori incrementarà en 45.000 euros mensuals els fons que dedica a estos treballs, el que suposa un 20% més cada mes que en l’anterior curs i un increment del personal dedicat a fer-los. La programació exigeix incidir en les àrees de més pas o major contacte, com els banys o els poms de les portes, els quals es desinfectaran fins a tres vegades al dia.

- Advertisement -

“Estes tasques seran fonamentals per a tornar a tindre educació presencial als centres de Castelló i per a assegurar les mesures de protecció personal i col·lectiva”, ha explicat el regidor de Neteja. Garcia ha destacat “l’esforç econòmic i d’organització del personal» que fa el consistori per a «que estos serveis especials arriben a tots els centres” la neteja dels quals és competència municipal.

Per a Mezquita, este esforç pel que fa a neteges i desinfeccions és una mostra més de “la nostra voluntat de col·laborar amb la comunitat educativa per a començar el curs el pròxim 7 de setembre amb totes les garanties sanitàries”. “L’objectiu és que tota la feina feta fins ara i tot l’esforç dels mesos en què no hi ha hagut activitat presencial donen com a resultat que el curs 2020-2021 puga desenvolupar-se amb normalitat”, segons l’edil d’Educació. .

En este sentit, els centres a què s’estendrà este pla d’acció són els col·legis públics d’infantil i primària, el CEE Castell Vell i les escoles d’adults de la ciutat. Les franges horàries en què intervindrà el personal de neteja i que es troben dins de l’horari lectiu seran consensuades amb la direcció de cada centre.

L’Ajuntament de Castelló també proveirà les escoles de gel hidroalcohòlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sabó i per a complir amb la normativa que estableix que totes les persones que entre al centre se l’apliquen.

Cal recordar que la regidoria d’Educació ja va instal·lar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores que depenen de l’Ajuntament de Castelló. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en més de 30 centres d’infantil i de primària i escoles d’adults per a instal·lar estos elements de protecció. El consistori també té en procés de licitació el contracte de neteja d’escoles i instal·lacions municipals, amb un pressupost base que supera els 12,5 milions d’euros.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,954FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

LGTBI Castelló uneix l’Acadèmia Valenciana i l’Institut d’Estudis Catalans sumant noves paraules als diccionaris

Al voltant d'una quinzena de noves entrades referides a condicions sexuals, biològiques, de gènere o terminologia específica d'este àmbit estan ara incloses al lèxic LGTBI d'estes dos institucions lingüístiques que han treballat conjuntament.

Els estudiants de les festes del col·legi major de València s’enfronten a multes de 30.000 euros

Com a conseqüència, es va registrar un focus de coronavirus amb 131 positius relacionats.

Alcoi crearà al voltant de 80 places noves d’aparcament en el Centre i Zona Alta

També millorarà altres espais que ja s'utilitzen d'aparcament.

La Delegació del Govern facilitarà informació sobre les persones que van exhibir banderes franquistes el 12 d’octubre

Pérez Garijo: 'Les vulneracions del 12 d'octubre a la llei de memòria són punibles i seran sancionades'.

La plantilla dels hospitals de Castelló es manifesten per la falta de recursos davant la pandèmia

CSIF recolza una nova protesta contra la falta d'inversió de Sanitat i l'incompliment de promeses en la crisi del coronavirus.
- Advertisement -

: Valencià