14.8 C
Valencia

Desmantellada una organització criminal dedicada a estafar empreses

Els detinguts van aconseguir estafar al voltant de 420.000 euros amb estes pràctiques il·lícites.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

En el marc de l’operació “VALENTUNA” els agents de la Guàrdia Civil de Carcaixent han procedit a la detenció de 7 persones d’edats compreses entre els 34 i 53 anys, 6 d’ells de nacionalitat romanesa i una espanyola, pels suposats delictes d’estafa a empreses mitjançant l’estafa del “Nazareno”, que consistien a suplantar la identitat de diverses empreses i comprar en el seu nom mercaderies que després estaven venent a terceres persones sense realitzar cap pagament i així lucrant-se de forma il·lícita.

Modus operandi

Després de les estafes realitzades per esta organització criminal, les empreses legals sol·licitaven el pagament a l’empresa amb la identitat usurpada, no reconeixent d’esta la comanda realitzada, amb els problemes legals que això comporta en haver d’enfrontar-se a demandes civils en alguns casos per impagament, i la inclusió com a morosos en fitxers de solvència patrimonial.

Les empreses estafades són de diverses províncies espanyoles, com Almeria, Múrcia, València, Saragossa, Alacant, així com a l’estranger a Suècia i Bulgària. Els autors també han utilitzat una empresa pantalla situada a la província de Barcelona per a cometre els fets delictius.

- Publicitat -

Els diners estafats fins al moment ascendeix a 420.000 euros, havent realitzat a una mateixa empresa una estafa, en 3 enviaments diferents, per valor de 200.000 euros, havent de tancar esta empresa, a causa del deute contret i no poder fer-se càrrec d’esta.

Gràcies a la investigació realitzada per la Guàrdia Civil de Carcaixent, des d’una de les empreses a les quals anaven a estafar, es va poder aprehendre un enviament que anava des d’una localitat de Múrcia a El Ejido, per valor de 14.000 euros en oli d’oliva, localitzant a la resta del grup criminal i podent procedir a la detenció d’estos. En el moment de la detenció, es van aprehendre a dos dels detinguts, diverses caixes de tonyina que havien estafat a una altra empresa per valor de 70.000 euros, i que es trobaven en el maleter del seu vehicle.

- Publicitat -

Els autors, de nacionalitat romanesa, utilitzaven a una persona de nacionalitat espanyola per a no infondre sospites a l’empresa a la qual estafaven, i usurpaven el nom de les empreses a les quals havien estafat però no pagaven els pagarés vençuts que els havien entregat, com a garantia de solvència per a les noves empreses que volien estafar.

Per a deixar la mercaderia estafada, utilitzaven empreses legals de magatzematge de mercaderia.

En esta operació es van realitzar, 4 registres, dos en naus industrials d’El Ejido (Almeria) i altres dues a Carcaixent. En estos registres els agents van trobar nombrosa documentació referent a l’activitat delictiva que l’organització criminal havia estat duent a terme durant els mesos anteriors, a més es va intervindre 14.000 euros en oli d’oliva, 4 caixes de tonyina de gran qualitat, 1 camió tràiler amb remolc, 1 turisme d’alta gamma i diversos mòbils i ordinadors.

La present operació culmine amb la detenció d’estes 7 persones, pels suposats delictes d’estafa, falsificació documental apropiació indeguda, usurpació de l’estat civil i pertinença a grup criminal. En esta operació també ha col·laborat la Guàrdia Civil d’Almeria.

Els detinguts van arribar a estafar al voltant de 420.000 euros amb estes activitats il·lícites.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 2 d’Alzira.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DipVal_PMUS Ayora

Segueix-nos

13,311FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat divideix la població en 15 grups per a organitzar la vacunació

El Ministeri de Sanitat ha classificat la població espanyola en 15 grups per a organitzar l'administració de les vacunes contra la Covid-19.

Alerta de nivell taronja per pluges en tota la província de València

El temporal obliga a establir avís per pluges de nivell taronja per a tota la jornada de hui per pluges, fenòmens costaners i tempestes.

Alerta taronja per fortes pluges a la província de Castelló

Les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia apunten a precipitacions acumulades en una hora de 40 litres per metre quadrat i tempestes en qualsevol punt de la província".

L’Alcora prepara una estratègia per a captar fons europeus

S'ha creat una taula de treball integrada per representants dels tres grups polítics amb representació a l'Ajuntament.

Les Corts Valencianes declaren Manises ‘Ciutat Valenciana de la Ceràmica’

El parlament valencià reconeix la dedicació ininterrompuda a la ceràmica del nostre municipi durant centúries i el factor únic que la caracteritza.
- Advertisement -

: Valencià