Desmantellada una organització criminal dedicada a estafar empreses

Els detinguts van aconseguir estafar al voltant de 420.000 euros amb estes pràctiques il·lícites.

Publicitat

En el marc de l’operació “VALENTUNA” els agents de la Guàrdia Civil de Carcaixent han procedit a la detenció de 7 persones d’edats compreses entre els 34 i 53 anys, 6 d’ells de nacionalitat romanesa i una espanyola, pels suposats delictes d’estafa a empreses mitjançant l’estafa del “Nazareno”, que consistien a suplantar la identitat de diverses empreses i comprar en el seu nom mercaderies que després estaven venent a terceres persones sense realitzar cap pagament i així lucrant-se de forma il·lícita.

Modus operandi

PublicitatRovira  

Després de les estafes realitzades per esta organització criminal, les empreses legals sol·licitaven el pagament a l’empresa amb la identitat usurpada, no reconeixent d’esta la comanda realitzada, amb els problemes legals que això comporta en haver d’enfrontar-se a demandes civils en alguns casos per impagament, i la inclusió com a morosos en fitxers de solvència patrimonial.

Les empreses estafades són de diverses províncies espanyoles, com Almeria, Múrcia, València, Saragossa, Alacant, així com a l’estranger a Suècia i Bulgària. Els autors també han utilitzat una empresa pantalla situada a la província de Barcelona per a cometre els fets delictius.

Els diners estafats fins al moment ascendeix a 420.000 euros, havent realitzat a una mateixa empresa una estafa, en 3 enviaments diferents, per valor de 200.000 euros, havent de tancar esta empresa, a causa del deute contret i no poder fer-se càrrec d’esta.

Gràcies a la investigació realitzada per la Guàrdia Civil de Carcaixent, des d’una de les empreses a les quals anaven a estafar, es va poder aprehendre un enviament que anava des d’una localitat de Múrcia a El Ejido, per valor de 14.000 euros en oli d’oliva, localitzant a la resta del grup criminal i podent procedir a la detenció d’estos. En el moment de la detenció, es van aprehendre a dos dels detinguts, diverses caixes de tonyina que havien estafat a una altra empresa per valor de 70.000 euros, i que es trobaven en el maleter del seu vehicle.

Els autors, de nacionalitat romanesa, utilitzaven a una persona de nacionalitat espanyola per a no infondre sospites a l’empresa a la qual estafaven, i usurpaven el nom de les empreses a les quals havien estafat però no pagaven els pagarés vençuts que els havien entregat, com a garantia de solvència per a les noves empreses que volien estafar.

Per a deixar la mercaderia estafada, utilitzaven empreses legals de magatzematge de mercaderia.

En esta operació es van realitzar, 4 registres, dos en naus industrials d’El Ejido (Almeria) i altres dues a Carcaixent. En estos registres els agents van trobar nombrosa documentació referent a l’activitat delictiva que l’organització criminal havia estat duent a terme durant els mesos anteriors, a més es va intervindre 14.000 euros en oli d’oliva, 4 caixes de tonyina de gran qualitat, 1 camió tràiler amb remolc, 1 turisme d’alta gamma i diversos mòbils i ordinadors.

La present operació culmine amb la detenció d’estes 7 persones, pels suposats delictes d’estafa, falsificació documental apropiació indeguda, usurpació de l’estat civil i pertinença a grup criminal. En esta operació també ha col·laborat la Guàrdia Civil d’Almeria.

Els detinguts van arribar a estafar al voltant de 420.000 euros amb estes activitats il·lícites.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 2 d’Alzira.

PublicitatJuega Limpio Orihuela