13 C
Valencia

Desmantellada una organització criminal lituana dedicada al tràfic d’éssers humans i explotació laboral

- Publicitat -AVL
- Publicitat -
  • En l’operació “SANURA” s’ha procedit a la detenció de 6 persones i a l’alliberament de 12 víctimes.
  • Els detinguts captaven a les víctimes al seu país d’origen oferint-los falses expectatives de treball.
  • Una vegada a Espanya eren amuntegats en pisos i els obligaven a realitzar treballs en el camp sense percebre cap sou. L’operació de la Guàrdia Civil ha comptat amb el suport i participació de l’EUROPOL i Policia Lituana.

La Guàrdia Civil (UOPJ València) en col·laboració amb la Policia Lituana, en una operació coordinada per EUROPOL, ha desenvolupat l’operació SANURA una operació contra el tràfic d’éssers humans per a la seua explotació laboral.

En l’operació han estat detingudes 6 persones, 4 homes i dos dones d’edats compreses entre els 29 i els 60 anys, i de nacionalitat lituana als quals se’ls imputa els suposats delictes de tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral, contra el dret dels treballadors, falsificació de documents, tràfic de drogues, lesions, coaccions i pertinença a organització criminal.

En l’operació s’han realitzat 5 registres domiciliaris, en les localitats de Sueca, Mareny de Barraquetes, Naquera i Olocau, on s’ha alliberat a 12 persones que vivien amuntegades en pisos i en condicions insalubres, a més les víctimes eren maltractades física i psicològicament perquè acceptaren continuar treballant.

Durant els registres es va confiscar 10.450 euros en metàl·lic, contractes de lloguer i línies de telèfon i Internet a nom de les víctimes. Els documents de caràcter personal i econòmic de les víctimes estaven també baix custòdia de l’organització.

- Publicitat -

Les recerques es van iniciar el passat mes de juny quan la Guàrdia Civil va detectar la presència d’aquesta xicoteta comunitat lituana realitzant tasques de treballs en els camps de cultiu de cítrics en els camps de València. A més de les labors de recol·lecció de cítrics amb horaris de sol a sol, els capitosts de l’organització utilitzaven als treballadors per a benefici propi, traslladant-los a altres localitats per netejar i cuidar dels seus propis fills.

La Guàrdia Civil va poder determinar que aquestes persones estaven sent obligades a realitzar treballs en el camp sense percebre sous alguns, amuntegats en pisos i en condicions insalubres.

- Publicitat -

Falses expectatives de treball

L’organització, composta per ciutadans lituans, s’encarregava de captar mitjançant l’engany a les víctimes, totes originàries de Lituània, oferint-los falses expectatives de treball al nostre país, ja que els deien que podrien exercir un treball ben remunerat amb la possibilitat de residir en un habitatge digne cobrant de 1.200 a 1.600 euros, quan veritablement solament cobraven 39 euros al mes.

Posteriorment eren traslladats a Espanya en furgonetes de la mateixa organització o en autobusos de línies regulars. Una vegada al nostre país, el responsable de l’organització comunicava a les víctimes la contracció d’un deute pel trasllat a Espanya.
Així mateix, l’organització els obligava a residir en el mateix habitatge en condicions d’insalubritat i seguretat, amb connexions il·legals a l’estesa pública, en habitacions o golfes i sense aigua calenta.
Dels diners que ingressaven se’ls descomptava una part per despeses de manutenció i del viatge pel trasllat al nostre país arribant algun treballador a percebre tan sols 39 euros per mes de treball.

Com a mètode de finançament el líder de l’organització es lucrava amb la venda de droga, podent intervenir unes 140 plantes de marihuana, així com l’equipament necessari per a realitzar la plantació (tipus indoor).

L’operació ha estat desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València, i ha estat dirigida pel Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Sueca (València).

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià