Desmantellada una organització criminal que reclutava a persones búlgares per a cultivar marihuana

Amb aquesta operació s'han confiscat prop de 6.000 plantes de marihuana, més de 35.000 euros, 9 vehicles i divers material utilitzat per al cultiu d'aquesta substància

Dins dels serveis establits per a evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil vènia investigant la possible existència de diversos domicilis utilitzats per al cultiu de marihuana a la província.

En el marc de l’operació “GREEN HOUSE” iniciada per l’Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Riba-roja de Túria, s’ha detingut a 17 persones, 2 dones i 15 homes d’edats compreses entre els 25 i 58 anys i de nacionalitat búlgara per la seua implicació en els delictes de cultiu i elaboració de substàncies estupefaents, defraudació del fluid
elèctric, blanqueig de capitals i organització criminal Modus operandi

L’organització criminal portava a ciutadans búlgars a València per a, una vegada a Espanya, que es dedicaren al cultiu Indoor de marihuana en xalets prèviament llogats per l’organització.

D’aquesta manera, els líders de l’organització mantenien un elevat nombre de xalets llogats en diferents urbanitzacions d’alt nivell econòmic a la província de València, on fins i tot existeixen empreses de vigilància privada. D’aquesta manera podien mantindre un alt nivell de producció, la fi de la qual era l’exportació a l’estranger a través de dobles fons en vehicles.

En el transcurs de les investigacions, es van detectar vehicles que realitzaven de manera regular visites de vigilància i control sobre un elevat nombre de xalets situats en urbanitzacions de luxe de les localitats de Torrent, Puçol, L’Eliana i Xiva.

Es va detectar que els domicilis estaven llogats a noms de persones sense vincles amb les zones on se situaven i que tots ells se situaven enzones de poc trànsit.
També es va comprovar una manipulació dels comptadors elèctrics, que tots els xalets es trobaven habitats per persones que no eren conegudes pels veïns i l’existència de maquinària encesa dia i nit.

En els 11 registres realitzats s’han pogut intervindre prop de 6.000 plantes de marihuana, més de 35.000 euros en efectiu, 9 vehicles, a més de múltiples efectes per al cultiu, creixement i floració de la marihuana que formaven un sofisticat sistema per a la producció de la marihuana amb una gran infraestructura de maquinària i eines.

En aquesta operació han participat també, USECIC (unitat de seguretat ciutadana de la Comandància), Servei Cinologico, GRS i membres de seguretat ciutadana de diverses companyies territorials Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 7 de Lliria.

Publicitat