Desmantellada una organització que distribuïa “marihuana sintètica” a través d’internet

Durant la investigació s'ha interceptat més de 30 enviaments de droga a diverses províncies de tota Espanya i detingut a 8 persones.

Publicitat

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil en el marc de les operacions “HARDCORE II – XINXETA” han procedit a la desarticulació d’un grup criminal format per huit persones dedicat a la venda de “marihuana sintètica per tot el territori nacional.

En el transcurs de la investigació, els agents han pogut constatar com a multitud de consumidors i venedors a la menuda, es proveïen de substàncies cannabinoides sintètiques i altres drogues a través d’un domini Web i la rebien oculta en paqueteria. La Web, que ja ha sigut bloquejada per ordre de l’autoritat judicial, oferia diferents substàncies estupefaents, drogues i medicaments il·legals, camuflats sota noms ficticis, que després els membres més actius de l’organització ocultaven en paqueteria que anaven enviant a localitats de 31 províncies de la península i Balears, havent obtingut un benefici de més de 125.000 euros, des de gener de l’any 2018, en més de 2.000 enviaments postals realitzats des de la citada data.

PublicitatRovira  

En diversos operatius realitzats a les províncies de València i Castelló, els agents han confiscat amb ordre judicial més de 30 paquets que van resultar tindre substàncies ocultes, que després de ser analitzades per l’Àrea de Sanitat de la Delegació del Govern a València, van resultar ser cannabinoides sintètics i altres substàncies com a Amfetamines.

Els agents van interceptar diversos lots de productes comercialitzats mitjançant enllaç web, els quals eren enviats per girs postals, a tot el territori nacional, contenint al seu interior, drogues sintètiques i de disseny, no aptes per al consum humà, havent-se aprehesa pols de color blanc, rosa, herbes i pastilles, amb els següents noms en el seu etiquetatge:

“Segador” i “Exclusiu”, tractant-se de cannabinoides sintètics i una combinació de Cafeïna i Mefedrona respectivament, sent esta última una droga de tipus estimulant com la fenetilamina o l’amfetamina, sent els efectes secundaris de la mefedrona, sobrecalfament, sudoració exagerada, deshidratació, augment del ritme cardíac, que podria portar a la fallada cardíaca en persones amb problemes de cor, tals com hipertensió, nàusees, insomni. Altres efectes poden ser mandibuleig, nerviosisme, dificultats per a mantindre una relació sexual completa, etc. Una vegada ingerit l’efecte és menor al de la cocaïna amb el que es consume en majors dosis, podent causar hemorràgies severes després de la ingesta esporàdica.

“Matador i Somriure”, La Marihuana Sintètica, és també coneguda com a “Spice” “Hardcore” o “K2”, substàncies psicotròpiques sotmeses a fiscalització internacional de conformitat amb el “Conveni sobre Substàncies psicotròpiques de 1971” que elabora la Junta Internacional de Fiscalització d’Estupefaents de l’Organització de les Nacions Unides. Més concretament és una substància de la “Llista II”, codis IDS PP 011; Denominació comuna internacional 5FADB/5FMDMBPINACA, així mateix esta substància està inclosa en l’Annex I del Reial decret 2829/1977, de 6 d’octubre, pel qual es regulen les substàncies i preparats medicinals psicotròpics, així com la fiscalització i inspecció de la seua fabricació, distribució, prescripció i dispensació, detectant-se recentment nova formulació química, denominada 4FMDMBBINACA o 4FMDMBBUTINACA.

“Respecte a la toxicitat d’este tipus de compostos, la intoxicació greu sembla ser més comuna amb els agonistes cannabinoides sintètics en comparació amb el cànnabis; pot incloure pèrdua ràpida de consciència, efectes cardiovasculars (tals com hipertensió, taquicàrdia, bradicàrdia, dolor en el pit, infart de miocardi i vessament cerebral), convulsions, vòmits/hiperèmesis, deliri, agitació, psicosi i comportament violent. Els mecanismes de toxicitat són poc coneguts, però probablement estan relacionats amb la potència; ja que xicotetes dosis arriben a produir una elevada resposta. En tractar-se d’un producte no regulat, les dosis d’exposició no estan controlades i la impregnació en la substància vegetal tampoc és homogènia, això pot donar lloc a mescles altament potents que contenen una gran quantitat de cannabinoides, o parts del material vegetal on el cannabinoide està molt concentrat; en alguns casos, un xicotet nombre d’inhalacions d’un cigarret són suficients per a causar enverinament sever”.

“Estrela”, també coneguda com a micro punts d’LSD, entre els seus símptomes físics, s’ha descrit dilatació de les pupil·les, augment de la temperatura corporal, de la freqüència cardíaca i de la pressió arterial, sudoració, insomni, tremolors, sent els seus efectes més significatius psicològics.

Resultant un perill REAL, MANIFEST i MOLT GREU per a la SALUT PÚBLICA.

En l’explotació de l’Operació “HARDCORE II – XINXETA” s’han produït huit detencions (set homes i una dona) d’edats compreses entre els 19 i 45 anys i registres en diversos punts de la zona centre i oest de la ciutat de Castelló de la Plana, així com en els municipis valencians de Burjassot i Godella.

A estes persones se’ls atribueixen els delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública i blanqueig de capitals.

També s’han realitzat cinc registres on s’han confiscat diferents material i substàncies per al desenvolupament de les activitats il·lícites.

L’operació que està dirigida pel Jutjat d’Instrucció número dos de Catarroja (València), han participat més de 50 efectius de tots dos cossos, pertanyents a la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional a Burjassot i la Guàrdia Civil d’Alfafar, la intervenció de la USECIC de Castelló, USECIA de la Companyia de Paiporta (València) i un guia del Servei Cinològic de València amb gos de detecció de drogues.

En este operatiu també s’ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local d’Alfafar.

PublicitatJuega Limpio Orihuela