Desmantellat un grup a Algemesí dedicat a la distribució a Espanya d’haixix procedent del Marroc

Hi ha set persones detingudes i s'han interceptat a Algemesí dos vehicles carregats amb 900 quilos d'haixix en els quals viatjaven.

marroc

Agents de la Guàrdia Civil i Policia Nacional han desmantellat un grup dedicat a la introducció i distribució d’haixix a Espanya procedent del Marroc. El principal responsable és un espanyol, resident a Algemesí, que mantenia fortes vinculacions amb els proveïdors de l’haixix al Marroc.

L’operació s’ha saldat amb set detinguts -dos ciutadans de marroquins i cinc espanyols de 25 i 72 anys-, sis registres domiciliaris i altres tres en trasters. S’han confiscat 900 quilos d’haixix, una pistola elèctrica i 1.000 euros en efectiu.

Les investigacions es van iniciar al gener en tindre coneixement els agents de la forta vinculació que tenia un ciutadà resident a Algemesí amb el món de l’haixix al Marroc.

Durant les investigacions, que es van ampliar a diverses províncies d’Espanya, els investigadors van esbrinar que formava part d’una organització de narcotraficants capaç de carregar l’haixix en monovolums des d’Algesires i creuar el nostre país a través de diferents rutes de distribució cap a Catalunya, Pamplona, País Basc o València. També van aconseguir detectar al principal soci de l’investigat, un ciutadà marroquí que residia en la localitat de Sant Pere d’Alcántara (Màlaga).

“Dos monovolums carregats”

El mes d’agost passat els agents van detectar un viatge per a carregar substancia estupefaent, en la qual els dos principals sospitosos van carregar dos vehicles monovolum en una de les seues “guarderies”. En realitzar una parada de descans a Algemesí van ser interceptats pels agents que van localitzar a l’interior dels monovolums 900 quilos d’haixix i van detindre a les tres persones que els transportaven, entre ells els dos principals investigats.

“Guarderies”

Com a conseqüència de la detenció d’aquestes tres persones i de les investigacions realitzades, els agents van realitzar nou registres en domicilis i trasters, en les localitats valencianes de Cullera i Algemesí, Sant Pere Alcántara (Marbella), Port del Real (Cadis) i El Ejido (Almeria). En aquests dos últims van ser localitzades les dues “guarderies” per a emmagatzemar grans quantitats d’haixix.

La d’El Ejido, es tractava d’una construcció sota terra d’uns 30-40 metres quadrats, perfectament tapiada i distribuïda en dues habitacions. En Port Real comptaven amb un soterrani construït en el garatge d’un habitatge unifamiliar, d’uns 50 metres quadrats, perfectament tancat. En tots dos registres es va detindre a les persones encarregades de les guarderies. A més, en un dels registres, realitzat en una localitat gaditana, es va intervindre una pistola elèctrica, cinc grams de cocaïna i 1.000 euros en efectiu.

Dels detinguts, amb antecedents policials a excepció d’un, tres han passat a disposició judicial i la resta després de ser sentits en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.

Publicitat