Desmantellat un clan familiar dedicat a la realització de delictes en poblacions de la comarca de la Sáfor

Amb aquesta operació s'han confiscat vehicles i motocicletes valorats en més de 100.000 euros, joies, 1 kg de cocaïna, 6 immobles valorats en 300.000 euros, 1 pistola detonadora, aparells electrònics i 40.000 euros en metàl·lic

PublicitatAVL

L’operació “KOBOLD” s’inicie per la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna al de tindre coneixement de la comissió d’una estafa a un individu d’avançada edat.

Arran d’aquesta denúncia i de la identificació dels autors es té coneixement que es tracta d’una família de la localitat de Tavernes de la Valldigna amb nombrosos antecedents policials. Després d’una llarga investigació es determina la suposada implicació d’aquest clan familiar en l’estafa de 15.000 euros, després de suplantar la identitat d’una persona d’edat avançada, així com tot un entramat delinqüencial dedicat al tràfic de drogues (tant cocaïna com a marihuana), blanqueig de capitals (adquirint nombrosos béns, immobles, vehicles, joies) estafes (realitzant prestem a persones majors), aconseguint identificar tant el nucli central del clan, com a les persones que assessoren i faciliten la venda de les substàncies.

PublicitatRovira  

Per tot això el passat 4 de juny es va procedir a l’explotació de l’operació i que va consistir en la realització de 19 registres domiciliaris 16 d’ells en la localitat de Tavernes de la Valldigna, 1 d’ells a Cullera, 1 d’ells a Simat de la Valldigna i 1 d’ells a Gandia, procedint a la detenció de 15 persones, 13 d’elles a Tavernes de la Valldigna, 1 d’elles a Gandia i 1 d’elles a Simat de la Valldigna.

S’han pogut intervindre:

Drogues.- 1 quilogram de cocaïna, i ½ quilogram de marihuana.
Diners en metàl·lic.- 40.000 Euros en bitllets principalment de 50 euros.
Joies.- nombroses valorades en 20.000 euros aproximadament.
Vehicles.- 8 vehicles i 2 motocicletes valorats en 100.000 Euros.
Immobles.- es procedeix al bloqueig econòmic de 5 immobles en la localitat de Tavernes de la Valldigna, i 1 a Cullera valorats en 300.000 Euros.
1 pistola detonadora de la marca beretta.
Nombrosos apartats electrònics (televisions i telèfons mòbils d’alta gamma), valorats en 10.000 euros.

En el marc de l’operació “KOBOLD” Iniciada per la Guàrdia Civil de Tavernes de la Valldigna s’han detingut a 15 persones, 2 dones i 13 homes d’edats compreses entre els 23 i 48 anys i de nacionalitat espanyola per la seua implicació en els delictes d’estafa, tràfic de drogues, organització criminal, blanqueig de capitals i Usurpació de l’estat civil.

En aquesta operació han participat també, USECIC (unitat de seguretat ciutadana de la Comandància), Servei Cinelògic, GRS i USECIA de Gandia.
Amb aquesta operació s’ha desarticulat un clan familiar que es dedicava a delinquir a la Comarca de la Sáfor.
Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats d’Instrucció núm. 6 de Sueca.