Desmantellat un cultiu de marihuana en una caseta de camp de Xátiva

Amb l'operació s'han confiscat 970 plantes de marihuana amb un valor en el mercat d'al voltant de 200.000 euros.

Publicitat

Dins dels serveis establits per a evitar el cultiu i elaboració de substàncies estupefaents a la província de València, la Guàrdia Civil d’Énguera venia investigant la possible existència d’una plantació clandestina de cultiu il·legal de marihuana en una caseta de camp pròxima a Xátiva.

En el marc de l’operació “TERRAFORT” iniciada per la Guàrdia Civil d’Énguera a mitjan setembre de 2019, s’ha procedit contra una persona per la seua implicació en un delicte de cultiu i elaboració de substàncies estupefaents.

PublicitatRovira  

La fase d’explotació va culminar quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir al registre d’aquesta plantació que es trobava en una caseta de camp situada en una pineda, on l’autor dels fets es trobava amb un gos de raça perillosa que va voler atacar als agents. Una vegada assegurat l’animal es procedeix al registre de la propietat, on es troben en diferents estat de maduració 970 plantes de marihuana.

Per tot això es procedeix a la detenció d’una home de 34 anys de nacionalitat espanyola, per la seua implicació en un delicte contra la salut pública (tràfic de drogues). Amb la actuació s’han pogut intervindre prop de 970 plantes de marihuana amb un valor en el mercat d’al voltant de 200.000 euros.

A més de les plantes intervingudes en aquestes operacions, els agents van trobar múltiples efectes per al cultiu, creixement i floració de la marihuana que formaven un sofisticat sistema per a la producció de la marihuana amb una gran infraestructura de maquinària i eines.

En el dispositiu han participat a més dels agents de la Guàrdia Civil d’Énguera, agents de la Policia Local de Càrcer. Les diligències instruïdes han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 3 de Xátiva.

PublicitatJuega Limpio Orihuela