19.3 C
Valencia

Desmantellat un grup dedicat a macro-plantacions de marihuana

S'han realitzat nou registres entre Alberic, Alzira, Benimuslem i Canals.

- Publicitat -AVL

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han desmantellat en el marc d’una important operació, un grup criminal dedicat a la gestió integral de macro-plantacions de marihuana a gran escala i han detingut a 11 persones de diferents nacionalitats.

En els nou registres realitzats entre Alberic, Alzira, Benimuslem i Canals, es van intervenir 700 plantes de marihuana, 6500 grams de cabdells de marihuana, 4800 grams de llavors de cànnabis, 50 pots de substància elaborada a base de cànnabis, 112 grams d’una altra substància per determinar, percussors, tres armes llargues, tres vehicles, maquinària per al cultiu de marihuana valorada en uns 135000 euros i 22000 euros en efectiu.

Les investigacions es van iniciar el juny del 2019, sobre una possible organització criminal localitzada en la localitat valenciana de Benimuslem la qual s’estaria dedicant a establir macro-plantacions de marihuana.

Durant les investigacions els agents van esbrinar que esta organització, estava encapçalada per dos germans d’aqueixa localitat, els quals establien les plantacions en habitatges particulars, i una vegada processada la substància l’exportaven al nord d’Europa.

Seguint amb les perquisicions, es va esbrinar que l’organització feia una gestió integral de tot el procés, des de la cerca de lloguers, plantació, compra de components elèctrics, enganxaments il·legals a la línia elèctrica, processament, etc., fins a la venda de la substància amb diversos integrants del seu entorn, fins i tot familiars, els quals van ser identificats plenament. També van esbrinar que esta organització realitzava instal·lacions per a altres organitzacions.

Finalment els investigadors van explotar l’operació en dos fases, després de situar els llocs que els membres de l’organització visitaven.

Fa un any

A l’agost de l’any passat es va efectuar el primer registre en la localitat de Canals, on es va detenir a tres persones i es va intervenir un total de 6000 grams de marihuana ja processada, 500 grams de llavors de cànnabis llestes per al cultiu, així com una instal·lació completa per a esta mena de cultius que podria donar cabuda a mil plantes.

Després de l’emergència sanitària per la COVID-19

Este passat mes de maig es van reprendre les investigacions, després de l’aturada provocada per l’emergència sanitària generada per la COVID-19, i el dia un de juliol es van realitzar huit registres, en un ampli dispositiu conjunt entre la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, on s’han detingut a huit persones més, i intervingut 22000 euros, 700 plantes de marihuana, 500 grams de cabdells, 50 pots de substància per determinar, 4800 grams de llavors de cànnabis, 112 grams de substància per determinar, percussors, dos bàscules de precisió, tres armes llargues, tres vehicles i maquinària per al cultiu, manipulació i empaquetat de marihuana valorat en uns 135000 euros.

Dels 11 detinguts, quatre comptaven amb antecedents policials, dels quals dos han passat a disposició judicial, mentre altres nou després de ser sentits en declaració van ser posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparéixer davant l’autoritat judicial quan per a això foren requerits.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,627FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià