Desmantellats tres laboratoris clandestins i intervingudes 5.000.000 de dosi de medicaments il·legals

A més s'han intervingut dos màquines per fabricar pastilles, 7 litres de testosterona líquida, 42.500 dosis de MDMA, 3.500 dosis d'LSD, 5.000 grams de cristall, 500 grams de ketamina, 9.000 grams de speed i diversa quantitat de cocaïna, heroïna, haixix i marihuana

Agents de la Policia Nacional han desmantellat tres laboratoris clandestins i han intervingut més de 5.000.000 de dosi en una operació contra la producció de medicaments il·legals que ha comptat amb la col·laboració d’EUROPOL. S’ha detingut a 29 persones i s’han realitzat 15 registres a Madrid, València i Màlaga. La matèria primera era importada des de la Xina i, una vegada a Espanya, traslladada fins als laboratoris on es realitzava el producte final. Les dosis eren distribuïdes en diversos gimnasos de la Comunitat de Madrid i, a escala internacional, a través d’Holanda. Els agents també han intervingut dos màquines per fabricar pastilles, una encapsuladora, tres grapadores, milers d’unitats de cartonaje de medicaments il·legals/falsificats i diverses quantitats de substàncies estupefaents.

Connexió amb Holanda

La recerca va començar el passat mes de juliol del 2017. Agents de la Policia Nacional van tenir coneixement de la il·lícita activitat d’un individu que es dedicava a la producció i distribució a l’engròs de medicaments il·legals. Mesos després, els investigadors van coordinar la seua actuació amb EUROPOL, ja que aquesta mateixa persona estava implicada en una recerca similar a Holanda.

Després de diverses gestions, els policies van centrar a l’investigat i van determinar el cercle més proper d’individus que li envoltaven i conformaven l’organització criminal, determinant els rols que exercien cadascun. Els agents van constatar els qui facilitaven l’estructura necessària com la documentació per a rebre/fer enviaments, els vehicles per desplaçar-se o els llocs d’ocultació.

Tres laboratoris clandestins a Madrid i València

Els investigadors van comprovar que la matèria primera per produir els medicaments era importada des de la Xina, entrant al nostre país per Madrid, Màlaga i València, i que era immediatament traslladada fins a tres laboratoris clandestins situats en localitats de Madrid (2) i València.

Després de nombroses vigilàncies, els policies van observar un continu moviment de furgonetes que s’encarregaven de la distribució dels medicaments i van comprovar que, a escala nacional, les dosis il·legals eren distribuïdes per diversos gimnasos de la Comunitat de Madrid. A escala internacional la distribució es realitzava a través d’Holanda.

Una vegada analitzada tota la informació recopilada, els agents van dur a terme un ampli dispositiu operatiu i van arrestar a 29 persones a Madrid (24), València (3) i Màlaga (2). A més es van realitzar 15 registres a Madrid (11), València (3) i Màlaga (1) on es van intervenir 5.000.000 de dosi de medicaments il·legals, 7 litres de testosterona líquida, 42.500 dosis de MDMA, 3.500 dosis d’LSD, 5.000 grams de cristall, 500 grams de ketamina, 9.000 grams de speed i diversa quantitat de cocaïna, heroïna, haixix i marihuana. També es van localitzar 35.000 euros en efectiu, dos màquines per fabricar pastilles, una encapsuladora, tres grapadores i milers d’unitats de cartonaje de medicaments il·legals/falsificats.

Publicitat