Desmantellen 400 plantes de marihuana en una casa okupada d’Elda

Es tractava d'una vivenda "condicionada fins a l'últim detall" per a albergar la plantació.

PublicitatAVL

La Policia Nacional ha desmantellat més de 400 plantes de marihuana en una vivenda okupada de la localitat alacantina d’Elda després de les queixes veïnals per la “insuportable” olor i el soroll constant de ventiladors dia i nit, amb la detenció de tres homes i una dona com a presumptes responsables.

L’immoble estava deshabitat des del 2009, quan suposadament va ser okupat pels quatre sospitosos per a utilitzar-lo com a punt de cultiu de marihuana, per a la qual cosa es van connectar al subministrament elèctric de forma fraudulenta, informa la comissaria provincial en un comunicat.

PublicitatRovira  

Es tractava d’una vivenda “condicionada fins a l’últim detall” per a albergar la plantació. En concret, per la façana interior de l’edifici es despenjaven els cables des del terrat per a ser introduïts per la galeria, per tal d’alimentar els focus i els aparells d’aire condicionat de gran grandària necessaris per a mantindre les plantes.

Durant la investigació, els agents van comprovar que les persianes del domicili sempre estaven tancades i que els quatre responsables passaven per allí de forma intermitent per a realitzar les tasques de cultiu.

Finalment, en un dispositiu especial van ser detinguts els sospitosos, amb la confiscació de més de 400 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i floració i multitud de material necessari per a mantindre la plantació.

Els arrestats, de nacionalitat espanyola i de 29 a 49 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Elda. L’operació va ser coordinada per la brigada de policia judicial de la comissaria de Policia Nacional d’Elda.