Desmantellen a Alacant un cultiu de marihuana de tres pisos d’altura

La plantació de marihuana a la ciutat d'Alacant ocupava la totalitat d'un edifici abandonat i en ruïnes de tres altures.

PublicitatAVL

Agents de la Policia Nacional han desmantellat gràcies a la col·laboració ciutadana una plantació de marihuana a la ciutat d’Alacant que ocupava la totalitat d’un edifici abandonat i en ruïnes de tres altures. A més, han arrestat a una persona presumptament relacionada amb este cultiu.

La plantació estava en un edifici abandonat en la zona nord de la ciutat i ocupava la totalitat de l’edifici de tres altures. L’edifici es trobava tapiat amb tots els seus accessos tancats per a evitar que ningú poguera accedir al seu interior pel seu estat ruïnós, han explicat les forces de seguretat en un comunicat.

PublicitatRovira  

La col·laboració veïnal ha sigut “primordial” per a la localització i el desmantellament de la plantació, ha agraït la Policia Nacional. El soroll dels aparells d’aire condicionat que es trobaven encesos dia i nit i una penetrant olor de marihuana van alçar les sospites del veïnat, que va col·laborar activament amb els policies de la Comissaria Nord per al descobriment de la plantació.

Els agents de la Comissaria de Districte Nord d’Alacant, gràcies a estes informacions veïnals, van descobrir la plantació de marihuana, que pel que sembla havia sigut recol·lectada dies abans i de la qual quedaven unes 400 plantes en estat de creixement i floració.

Els presumptes traficants havien realitzat un buit en una de les parets laterals de l’edifici i després d’accedir al mateix havien establit una plantació de marihuana distribuïda per les diferents plantes de l’immoble.

La instal·lació elèctrica, molt especialitzada i perfectament adequada per a esta mena de plantacions tipus ‘indoor‘ estava ‘enganxada’ de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Després de la troballa del cultiu, la investigació ha seguit el seu curs fins a la localització i detenció d’una de les persones suposadament relacionades amb la plantació. L’arrestat, de trenta-sis anys, va ser posat a la disposició del Jutjat de Guàrdia d’Alacant.

Però a més, fruit de la mateixa investigació s’han localitzat en menys d’una setmana altres dues plantacions i s’han intervingut més de 600 plantes de marihuana en estat de creixement i floració.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb el cas. L’actuació s’enquadra en un dispositiu especial de la Policia Nacional en la Zona Nord d’Alacant la fi de la qual és erradicar el cultiu de substàncies estupefaents en domicilis o locals que es troben abandonats i susceptibles de ser utilitzats per a eixes finalitats.