Desmantellen a València dues fàbriques de piles falses que imitaven marques

La Policia Nacional recomana que si es vol adquirir un producte fabricat sota un control de qualitat adequat i que reunisca unes condicions òptimes per al seu ús, s'ha d'acudir als canals legals de distribució i als comerços de confiança.

La Policia Nacional i l’Agència Tributària han desmantellat a València dues fàbriques clandestines de piles falses en una operació conjunta amb cinc detinguts i tres registres en esta província i a Badajoz i Valladolid en la qual s’han localitzat 1,3 milions de bateries que imitaven marques de renom.

Imatge de l’operació conjunta de la Policia Nacional i l’Agència Tributària per a desmantellar dues fàbriques de piles falses a València. EFE/Cedida per Policia

Estes bateries simulaven ser de primera qualitat però podrien suposar un greu risc a la salut i integritat física dels usuaris i s’han localitzat a més unes 80.000 piles ja posades a la venda en diversos establiments comercials. Les piles intervingudes eren fabricades sense cap tipus de control de qualitat i podrien inutilitzar els aparells elèctrics on estigueren instal·lades, provocar incendis i fins i tot explotar si són exposades a sobrecàrregues o a un ús intensiu, segons ha informat la Policia.

La recerca va començar el passat mes de maig i les gestions es van centrar entorn d’un polígon industrial valencià en el qual es van poder localitzar més de 25.000 piles disposades per a la seua venda en set establiments comercials. Es va aconseguir situar els llocs de producció i emmagatzematge de les bateries i es van practicar tres registres i dues inspeccions a València, Badajoz i Valladolid.

Els investigadors van localitzar a València dos centres de producció de piles, operatius quasi tot el dia, que eren controlats per quatre persones de nacionalitat xinesa que gestionaven el negoci en condicions pròximes a l’esclavitud. Estes fàbriques realitzaven el procés complet d’etiquetatge i empaquetat de les bateries en “blanc”, imitant l’aparença externa de les marques més renombrades del sector comercial.

S’ha intervingut gran quantitat de material per a l’elaboració de les bateries, més d’un milió de piles falses preparades per a la seua distribució, 2.750.000 etiquetes i cartoneres amb els logotips de diverses marques registrades i 15 màquines de producció. L’operació s’ha saldat amb cinc persones detingudes i vuit investigades, i s’han intervingut altres 55.000 piles que es trobaven a la venda en comerços de Badajoz i Valladolid.

Publicitat