domingo, 21 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Desmantellen una organització criminal dedicada al tràfic de drogues

Per açò, es va iniciar l’operació “CENTIPEDE- LI FRANCE” per part de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, a fi de poder localitzar i detenir als autors d’aquests fets delictius.

Fase d’explotació

La fase d’explotació d’aquesta operació culmine amb la detenció de 39 persones d’edats compreses entre els 14 i els 60 anys i nacionalitats espanyola, equatoriana i marroquina, per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.

Aquestes detencions es van dur a terme en les poblacions de Benimodo, Pedania de Cogullada de Carcaixent, L’Alcúdia, Pedania de Montortal de L’Alcúdia, Alberic, Vilanova de Castelló, Carlet, Montserrat, Pobla Llarga, Sallent, Càrcer, Alfarb, Paterna, Godelleta i Catadau.

Durant l’operació també s’ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional Francesa que va detenir a França a diversos integrants d’aquesta organització criminal i va intervenir armes de foc, diners i marihuana envasada.

Aquesta organització perfectament definida és dedicada al cultiu de marihuana en propietats pròpies i en altres llogades per terceres persones sota el comandament dels capitosts.

La droga es feia arribar a distribuïdors d’altres països, com França, per a transportar-la utilitzaven dobles fons de vehicles de càrrega, obtenint importants beneficis amb açò, que posteriorment eren blanquejats en negocis, legals, propietats immobiliàries, vehicles d’alta gamma, joies, viatges de luxe, i cavalls de pura sang.

En els 32 registres practicats pels agents encarregats del cas, s’han confiscat 2.318 plantes de marihuana, 54 kg de cogolls, 19 vehicles de gamma alta, 64.168 euros en efectiu, una arma curta del calibre 38 especial, un rifle del calibre 22 i joies de divers valor.

Cal destacar que s’ha procedit al bloqueig dels béns mobles i immobles dels capitosts del grup, per a evitar l’evasió de la seua capital.

Les diligències han sigut lliurades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 3 de Carlet.

Les recerques continuen obertes per a aconseguir el total esclariment dels fets, no descartant-se noves detencions.

Aquesta operació ha sigut desenvolupada per Unitats de la Guàrdia Civil amb seu a Carlet i les Udyco de la Policia Nacional de València i Alzira, a més s’ha comptat amb el suport del Grs, Helicòpters, Cinologico i Usecic de la Guàrdia Civil; i GOES, O.I.P., Guies Canins, GOIT i Helicòpters de la Policia Nacional.

Últimas noticias

Contenido relacionado