Èxit al III Concurs d’Espardenyà Francisco José García d’Alzira

Ca Tomàs cuina la millor espardenyà 2018.

El restaurant Ca tomàs d’Alzira ha resultat el restaurant responsable de cuinar la millor espardenyà al III Concurs d’Espardenyà Valenciana d’Alzira, Francisco José García.

Com a guanyador, ha rebut un premi patrocinat per l’Ajuntament d’Alzira de 3.000 euros, seguida del restaurant Ros Estudio Gastrobar de Llombai qui ha estat guanyador del segon premi patrocinat per València Turisme de 1.500 euros i el tercer premi, patrocinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, ha recaigut en el Restaurante Sandra de València, dotat amb 1.000 euros.

Rovira  

A més, enguany, gràcies a la col·laboració amb Gastrònoma, el guanyador d’esta edició farà una exhibició d’espardenyà en la pròxima fira gastronòmica valenciana.

El jurat, format per reconeguts professionals de la gastronomia, ha tastat les 26 elaboracions en dos tandes de 13, la primera les 13:15 i la segona a les 13:45 hores.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, amb altres membres de la corporació municipal, han participat en el concurs junt amb la diputada de Turisme, Pilar Moncho.

Un total de 26 restaurants han participat en la tercera edició del Concurs Nacional este diumenge, 10 de març, des de les 10 del matí a la Plaça del Regne, organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alzira i Tus Noticias de la Ribera.

Els establiments participants són: L’Espardenyot, de Carcaixent; Casa Mariano, de Les Palmeres; Los Botijos, de Bicorp; Hotel Lluna, d’Alzira; El Roure, d’Alzira; Restaurante Ribera, de Carcaixent; L’Àlfabega, d’Alginet; Val i 15, d’Alginet; Mesón Tous, de Tous; Ca Agustí, de Sueca; La Granja, de Sueca; Oryza, de Sueca; Cancela Eventos, de Sueca; Picanterra, de Cullera; Bon Aire, de El Palmar; L’Alqueria del Pou, de València; La Visteta, de Barx; Honoo, de València; Origens, de Dénia; Restaurante Sandra, de València; Ca Eladio, de Llombai; Ros Estudio, de Llombai; Avenida 2.0, de Massamagrell; Ca Tomàs, d’Alzira; Meishilin, de València; i Flote, de Castelló de la Plana.

Un dia de festa de carrer on l’organització ha repartit més de 600 racions d’espardenyà per als assistents que han volgut tastar-la i el que Alzira Ràdio ha portat a terme una programació especial i en directe des les 12 fins a les 14 hores. Ma. Carmen Cano i David Chordà han estat els encarregats d’arreplegar les impressions de tots els protagonistes de la jornada.

Com ja va passar en l’anterior edició, també han participat fora de concurs diverses falles i associacions que han cuinat també la seua espardenyà a la plaça del Mercat: Falla La Gallera, El Mercat, Plaça Major, Creuats Riberencs i Fallers pel Món, qui ha resultat destacat amb la menció de millor plat fora de concurs.

PublicitatJuega Limpio Orihuela