Desterrat de Torrevieja l’home que va dir que havia arribat per a contagiar el virus

Incideix el jutge que la gravetat dels fets és "innegable" per la situació de pandèmia i la viralitat del missatge.

El jutjat d’Instrucció número 1 de Torrevieja ha desterrat de la ciutat, per un delicte d’odi, al veí de la localitat, detingut per la Guàrdia Civil, per publicar un vídeo en xarxes socials en el qual assegurava que havia arribat des de Madrid per a contagiar el coronavirus.

El jutge ha dictat així la prohibició de residir i d’acudir a la localitat davant la negativa de la fiscalia de sol·licitar presó provisional i malgrat que el propi instructor aprecia un risc de fugida i la “possibilitat de reiterar la conducta”.

Segons la interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) este dimecres, el jutge procedeix així a substituir la presó provisional per la prohibició de residir en el municipi.

Incideix el jutge que la gravetat dels fets és “innegable” per la situació de pandèmia i la viralitat del missatge en el qual l’home desitja “en reiterades ocasions” que els veïns de Torrevieja “es foten” i que els “donen per cul”, “desitjant que es produïsca un contagi massiu”.

Per al titular del jutjat d’Instrucció, amb el missatge s’altera “la pau” en generar-se una “inseguretat” perquè l’home afirma que ha arribat des de Madrid, “un dels principals focus” del coronavirus, juntament amb 4.000 persones i que han “arrasat” un supermercat. I exposa que eixe missatge va generar “desenes de telefonades” a la Guàrdia Civil demanant “algun tipus d’actuació”.

El jutge incideix que mostra un “absolut menyspreu” cap a la població, als malalts i els seus familiars i als morts.

UNA BROMA
Els fets es remunten al passat dijous, 9 d’abril, quan es va fer viral un missatge en el qual l’home, de 61 anys, es va vanar en xarxes socials d’haver viatjat des de Madrid per a contagiar el coronavirus als veïns d’esta localitat. Després de la seua detenció, va al·legar davant la Guàrdia Civil que tot era “una broma” i que està “penedit”.

En el vídeo, l’home afirma que va arribar a Torrevieja per a “putejar” als residents i a “contagiar” el virus. Assegura que es va acostar a un supermercat al costat de l’Estació d’Autobusos amb altres “4.000” madrilenys i que “van arrasar” les prestatgeries per a deixar sense alimentació la ciutat” i per a veure si els veïns es moren “de fam”.

“Per a fotre-vos”, diu en el vídeo i apunta: “Vos anem a contagiar el virus. Perquè vos donen per cul; que estem fins als collons de tots els de Torrevieja, perquè vos foteu. A prendre per cul tots els de Torrevieja, que vos donen per cul, que soc de Madrid i que vos foten. A la merda”.

CatalanSpanish