13.8 C
Valencia

Detecten 34 obres d’art falsificades de grans pintors valencians

Són còpies d'obres de Benlliure, Pinazo, Segrelles, Genaro Lahuerta i José María Yturralde, entre altres.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat (Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana) continua complint amb les seues funcions en la lluita contra la comercialització de la falsificació d’obres d’art i ha confiscat, des que es va decretar l’estat d’alarma, un total de 34 obres d’art falsificades, valorades en més de 86.000 euros.

A conseqüència d’aquestes intervencions, han sigut investigades 28 persones per presumptes delictes d’estafa, contra la propietat intel·lectual, furt i contra el patrimoni històric.

- Publicitat -

La major part de les obres d’art intervingudes s’atribueixen a importants artistes valencians com Mariano Benlliure Gil, José Benlliure Gil, Ignasi Pinazo i Camarlench, José Segrelles Albert, Genari Lahuerta i López, Eusebio Sempere Juan, Manuel Hernández Mompó, José Navarro Llorens o José María Yturralde López.

També cal destacar la recuperació de cinc taulells ceràmics barrocs del segle XVIII, espoliats per un empleat en una excavació arqueològica executada dins del conjunt històric de València ‘Ciutat Vella’, qui els estava comercialitzant a través d’internet.

- Publicitat -

Per a l’estudi físic i científic de les obres d’art intervingudes s’ha comptat, en tot moment, amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals, experts del Museu Sant Pius V de València, tècnics de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com fundacions i especialistes en l’obra de certs artistes.

Durant el transcurs de l’estat d’alarma, el Grup de Patrimoni Històric de la Policia de la Generalitat a la Comunitat Valenciana continua complint amb les seues funcions tant en la prevenció com en la pràctica de les primeres gestions relacionades amb la protecció del patrimoni històric i artístic, així com en la defensa dels drets de propietat intel·lectual dels i les artistes valencians, i la lluita contra la comercialització de les falsificacions d’obres d’art.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,033FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Catadau celebra els 100 anys de la “tia Modesta”

En el dia d’ahir el seu fill, la seua nora i la seua neta li van regalar una tortà dedicà, un ram de flors i uns globus amb el número 100. També l’alcalde de Catadau i dos regidors van voler felicitar a Modesta i li regalaren altre ram de flors.

Sanitat confirma 1.606 nous casos de coronavirus i 7 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies, 242 nous a Castelló, 587 altes a Alacant i 777 a la província de València

L’Acord de Fadrell impulsa una declaració per a instar el Govern a abordar una nova normativa de rebaixes

La iniciativa també sol·licita a Govern i Generalitat la posada en marxa de mesures urgents compensatòries per a l'impuls del comerç

Llíria tanca activitats culturals i parcs pel creixement de la covid-19

Entre altres decisions, s'adopta la suspensió durant 15 dies de les activitats culturals i la cessió d'espais municipals

València desaconsella que la gent major i població de risc acudisca als cementeris el cap de setmana

Ramón: “per favor, aprofiten per avançar la seua visita, ara que encara tenen uns dies abans de dissabte i diumenge per vindre”.
- Advertisement -

: Valencià