Detenen a un jove a València per Grooming

Accedia a una web de la xarxa TOR, per a oferir material sexual infantil.

Agents de la Policia Nacional han detingut a un jove de 18 anys com a presumpte autor d’un delicte de ciber assetjament sexual, després de coaccionar a una menor perquè li enviara fotos i vídeos de contingut sexual. En el moment de cometre el fet encara era menor d’edat, amb 17 anys.

Les investigacions es van iniciar en tindre coneixement els policies que una menor, de 13 anys, havia sigut coaccionada des d’una xarxa social on havia remés diverses fotografies i vídeos seus amb contingut sexual.

Durant les investigacions, els agents van esbrinar que una persona va contactar amb la menor a través d’un perfil “fake” en una coneguda xarxa social, fent-se passar per un jove estranger, residint actualment a València, demanant-li des d’un primer moment alguna foto de baix contingut sexual. Penjava fotos d’un xic jove atractiu amb la finalitat de fer de ganxo amb les seues víctimes.

Una vegada obtingudes, li feia saber a la menor que coneixia el centre educatiu on estudiava, amenaçant-la de difondre-les en les xarxes socials, si no li enviava noves fotos nua i vídeos amb pràctiques sexuals.

Per a donar-li credibilitat i que accedira a estes exigències, el sospitós tornava a contactar amb la menor però esta vegada a través del seu compte personal real dient-li haver vist les fotos. La menor en observar que era un alumne conegut del seu centre, se sentia intimidada en dir-li que ell també havia sigut víctima d’esta persona i que fera el que li demanava, ja que de no fer cas a les seues exigències seria molt pitjor que accedir als seus desitjos, les represàlies serien pitjors.

Durant el transcurs de les investigacions, els policies van esbrinar que tots dos perfils eren de la mateixa persona, un jove de 17 anys.

A conseqüència de les investigacions, els agents van esbrinar que un dels perfils simulats utilitzats pel sospitós per a coaccionar a menors, coincidia el seu “Nick” d’usuari, amb un perfil d’un fòrum de pedofília desmantellat recentment en la xarxa TOR per la policia holandesa, en la qual oferia material sexual, de menors d’edat, als seus membres.

Xarxa TOR

La pertinença a estos fòrums de pedofília de la dark web constitueix un cert estatus entre els pedòfils, ja que no és fàcil entrar, atés que el funcionament de la xarxa TOR és complicat, a l’ésser una web oculta i amb finalitats delictives, requerint temps i coneixement.

Finalment després de realitzar les indagacions oportunes es va detenir al sospitós, el qual ja havia complit la majoria d’edat, com a presumpte autor d’un delicte de ciber assetjament sexual i es va realitzar un registre en el seu domicili en el qual es van intervenir tres telèfons mòbils, i una memòria USB per al seu examen.

Es continuen les investigacions, ja que podrien aparéixer més víctimes, així com altres delictes contra la llibertat sexual.

El detingut, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

CatalanSpanish