Detenen a Alcoi a un fugitiu de Romania per robatori en habitatges

Detingut per la Policia Nacional, es trobava fugit de la justícia des d'el mes d'octubre passat triant Alcoi per a amagar-se.

Agents de la Policia Nacional han detingut a la ciutat d’Alcoi a un home de 36 anys i de nacionalitat romanesa sobre el qual constava una Ordre de Cerca i Ingrés a la presó per l’Audiència Nacional per la comissió de diferents fets delictius al seu país d’origen.

Sobre l’ara detingut, autoritats de Romania havien emés una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (OEDE) per la comissió de delictes contra el patrimoni al seu país i, concretament, robatoris amb força en domicili. L’Audiència Nacional, encarregada de tramitar la OEDE al nostre país va emetre una Ordre de Cerca per a Ingrés a la presó el mes d’octubre passat.

En el marc del dispositiu de seguretat que des de la Comissaria d’Alcoi de la Policia Nacional s’està realitzant en la localitat a fi de vetlar pel compliment de les mesures de prevenció sanitàries, una dotació policial de seguretat ciutadana va localitzar la nit del passat 4 de gener, passades les 23 hores, a un home en la via pública pel que es va procedir a la seua plena identificació a fi de comprovar si existia una causa justificada per a no respectar la normativa vigent.

Comprovada la identitat del subjecte els agents van poder comprovar que sobre el mateix pesava una Ordre d’Ingrés a la presó sobre la base d’una Ordre Europea de Detenció i Lliurament pel qual es va procedir a la seua detenció per aqueix fet i trasllat a dependències policials, per a posteriorment ser posat a disposició judicial del jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Alcoi.

Els agents actuants a més de conducta a la seua detenció van tramitar a nom de l’home una acta de proposta de sanció per l’incompliment de les mesures sanitàries de restricció de la mobilitat.

El detingut, de nacionalitat romanesa, ha sigut posat a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de la mateixa localitat a l’espera de ser conduït fins al Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència nacional competent en la matèria.

CatalanSpanish