Detinguda per assassinar al fill d’acollida del seu company sentimental a Elda

PublicitatAVL

La Policia Nacional ha detingut a una dona a Elda com a presumpta autora de l’assassinat del fill d’acollida del seu company sentimental, ocorregut en aquesta ciutat el 30 d’agost de 2017, segons han informat fonts pròximes a la investigació.

Els agents del Grup d’Homicidis de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) creuen que l’arrestada, Alejandra GP, va estrangular al petit Dominique, de 8 anys, mentre es trobava sota la seva cura en l’habitatge familiar i va simular després un assalt per uns desconeguts. Els investigadors han descartat la participació de terceres persones en el succés i han arribat a la conclusió que el crim només va poder ser comès per l’ara detinguda.

PublicitatRovira  

La detenció es va produir ahir cap a les 9.30 hores i la Policia es disposa a registrar diversos domicilis abans de portar a la detinguda davant la jutge per suposat assassinat i simulació de delicte.

D’acord amb les indagacions, l’existència del petit podia suposar un entrebanc en la seva relació sentimental amb l’entrenador d’atletisme local Daniel Faus, amb el qual ha tingut un fill recentment.

La mort de Dominique es va produir cap a les 20.00 hores del 30 d’agost de l’any passat al pis de lloguer on resideix la parella, ubicat al carrer Quixot, al centre d’Elda, quan la sospitosa i el menor es trobaven a soles.

Una veïna de l’edifici va trobar la porta oberta del domicili, va entrar i va descobrir a Alejandra G.P., que és sorda, lligada de mans en una cadira, mentre que el nen jeia mort a terra en una altra habitació. L’ara detinguda va relatar a la policia que dos individus proveïts de cascs de motoristes els havien abordat al replà del pis, els havien obligat a penetrar a l’interior i l’havien lligat a ella mentre l’agredien i la sotmetien a tocaments de tipus sexual.

No obstant això, cap testimoni va veure sortir de l’edifici a aquests suposats assaltants, ni aquests van ser captats per les imatges d’algunes videocàmeres de vigilància properes, el que va portar a la Policia a descartar la versió d’Alejandra G.P. i a centrar la investigació en ella.

Dominique estava en situació d’acolliment permanent amb una altra dona, Penélope Martínez, des que aquesta es va separar, el 2016, de Daniel Faus, qui tenia assignat un règim de visites respecte al menor.

Setmanes després de la mort del petit, tots dos van emetre un comunicat on van demanar que es deixés de “especular respecte al que ha passat” per evitar afegir “més dolor” al que ja pateixen i poder així “viure el duel amb la necessitat necessària”. En aquesta nota, tots dos desitjaven també la “ràpida recuperació” a l’actual parella de Faus després d’haver vist “sacsejada tristament per tots els fets”.