Detinguda una dona per abandonar a una nounada

Els Agents han detingut a una dona de trenta-cinc anys per abandonar a una nounada en un portal d'Orihuela en una bossa de plàstic i embolicada en roba.

PublicitatAVL

La troballa es va produir el passat dia 17 de gener, vora les 16.30 hores en bon estat de salut, van informar en el seu moment a Europa Press fonts policials. Un veí que tornava de passejar al seu gos va localitzar en el portal del seu habitatge una nounada embolicada en diverses capes de roba a l’interior d’una bossa de plàstic, en aparent bon estat de salut, han precisat les forces de seguretat este diumenge en un comunicat.

Des d’eixe moment va començar la investigació per part dels agents especialistes del Grup de la Unitat Família Dona (UFAM) de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d’Orihuela, que van realitzar les primeres perquisicions amb la finalitat de localitzar a la mare de la menor.

PublicitatRovira  

De l’estudi de les càmeres de seguretat de la zona es va aconseguir una imatge de la persona que podia haver abandonat al bebé i els agents van centrar el barri en el qual esta poguera residir. A partir d’eixe indici, els policies durant esta setmana han recorregut la zona “quasi domicili per domicili” fins que han aconseguit localitzar i detenir a la presumpta autora de l’abandó.

La detinguda, que ja té quatre filles, pel que sembla havia ocultat el seu embaràs i va donar a llum en el bany del seu domicili tota sola. Davant la seua situació econòmica i en desconéixer suposadament els tràmits necessaris per a entregar en adopció al bebé, va decidir presumptament abandonar a la xiqueta en un portal perquè algú la trobara. La menor es trobava en perfecte estat de salut.

Els agents van traslladar a la detinguda a un Centre mèdic, ja que no havia rebut assistència ni abans ni després del part, i van comprovar que es trobava en bon estat físic.

La dona, acusada d’un delicte d’abandó de menor, va ser posada a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia d’Orihuela.