15:03 - sábado, 2 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detinguda una dona per furtar de 4.500 € a uns majors

Les víctimes tenien els diners guardats en una bossa, ja que anaven a celebrar les noces d’or del seu matrimoni uns dies més tard.

Les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que un matrimoni major s’hi havia adonat que li havien sostret 4.500 euros que guardaven en una bossa en la seua habitació.

Els policies van esbrinar que el matrimoni, la dona de 76 i l’home de 80 anys, havien deixat entrar a una jove que va dir ser neboda d’una veïna. La sospitosa va cridar al timbre del portal de l’habitatge del matrimoni i va dir ser la neboda d’una veïna, per la qual cosa li van obrir la porta. Ja en la porta del domicili, en obrir-la, de manera molt impulsiva va accedir a l’interior i es va ser directa a la saleta on es trobava l’home.

La jove que portava un telèfon mòbil en les mans i amb l’excusa de no tenir cobertura els hauria dit al matrimoni que es quedaren allí, que ella anava al rebedor per a tenir més cobertura. Uns minuts després va tornar i precipitadament es va anar del domicili.

Les víctimes es van adonar després que els faltaven 4.500 € que guardaven en la seua habitació i que tenien guardat per a celebrar les noces d’or uns dies més tard.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van esbrinar la identitat de la sospitosa, que es va presentar en dependències policials, moment en què va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte de furt.

Es continuen les recerques per al total esclariment dels fets, així com determinar la possible participació d’altres persones.

La detinguda, sense antecedents policials, després de ser sentida en declaració va ser posada en llibertat, no sense abans ser advertida de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para açò anara requerida.

Modalitat de furt neboda-tia

En aquesta modalitat de furt, les víctimes són enganyades fent-los creure que són familiars d’algun veí. Generalment solen ser dones pel que diuen ser nebodes d’algun veí, al que nomenen amb el seu nom de pila, que descobreixen en els timbres o bústies.

D’aquesta manera, les víctimes de bona fe els permeten l’accés a la seua casa, creient ser familiars dels seus veïns. Una vegada a l’interior del domicili demanen un got d’aigua, al·leguen no tenir cobertura o atendre una trucada per a aconseguir estar soles per les estades de la casa, moment en què utilitzen per a furtar.

Una vegada han aconseguit el botí fugen precipitadament del domicili, amb l’excusa que el seu familiar ja està en la seua casa.

Últimas noticias

Contenido relacionado