Detinguda una parella per empadronar estrangers il·legalment

Els empadronaven al seu domicili previ pagament de 100 euros.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Valencia a un home origen espanyol, i a una dona d’origen ucraïnés, tots dos de 28 anys com a presumptes autors d’un delicte contra els drets dels Ciutadans Estrangers i Infracció a la Llei d’Estrangeria, els quals es dedicaven a la captació mitjançant xarxes socials de ciutadans estrangers d’origen rus i ucraïnés, als quals els exigien el pagament de 100 euros per a empadronar-los de manera fraudulenta en el domicili en el qual tots dos residien.

Les investigacions es van iniciar el mes de desembre passat després de la denúncia d’una persona estrangera que hauria patit coaccions per part dels ara detinguts després de negar-se a pagar 50 euros perquè li donaren de baixa del padró, la qual ja havia abonat una quantitat inicial per haver sigut empadronada en el domicili dels detinguts i així d’esta forma poder tramitar la seua sol·licitud d’Asil.

Durant les investigacions, els policies van esbrinar que el procés de captació presumptament era dut a terme per la dona a través d’un perfil en xarxes socials, atés que era ella la que gràcies al seu coneixement i maneig de l’idioma rus podia comunicar-se amb els seus compatriotes. L’home pel que sembla era l’encarregat d’inscriure’ls.

Continuant amb les investigacions, els agents van esbrinar que el domicili on eren empadronats pertanyia a un familiar del detingut. En el mateix es trobaven empadronats el detingut i altres 11 persones, totes elles estrangeres i sol·licitants d’Asil a Espany

CatalanSpanish