miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detinguda una dona a Dénia per fer-se passar per una altra per a fer-se una transferència de 700 euros

La detinguda va realitzar una anomenada a una sucursal bancària de Dénia fent-se passar per una altra persona, aportant el número del DNI i les dades de filiació.

Agents de la Comissaria de Policia Nacional en la localitat de Dénia (Alacant) han detingut a una dona de nacionalitat espanyola i 41 anys en intentar realitzar una transferència fraudulenta per telèfon, fent-se passar per la legítima titular del compte bancari, segons ha informat la Prefectura Superior de Policia.

La detinguda va realitzar una anomenada a una sucursal bancària de Dénia fent-se passar per una altra persona, aportant el número del DNI i les dades de filiació complets, per a sol·licitar una transferència de 700 euros a un compte.

L’empleada del banc va comprovar les dades però es va negar a realitzar l’operació pel que la presumpta estafadora li va manifestar que necessitava els diners de manera urgent i que li facilitaren un codi per a extraure la quantitat d’un caixer. Davant esta insistència, l’empleada de la sucursal va realitzar més labors de comprovació i es va adonar que les dades eren els d’una clienta habitual àmpliament coneguda. Llavors va comunicar a la requeridora que no reconeixia la seua veu i que no anava a realitzar cap operació la persona a l’altre costat del telèfon va tallar la comunicació.

Posteriorment va posar els fets en coneixement de la clienta del banc, que va formular la corresponent denúncia en la Comissaria de la Policia Nacional de Dénia. Els agents de la Brigada de Policia Judicial es van fer càrrec de la investigació i ràpidament van aconseguir identificar a la presumpta autora de l’estafa, que va ser localitzada i detinguda.

A la detinguda se li imputen els delictes d’usurpació d’estat civil i estafa i va ser posada a la disposició del Jutjat d’Instrucció de Guàrdia de Dénia.

ALERTA SOBRE EL ‘PHISING’
La Policia Nacional ha alertat a més, de possibles fraus tecnològics que tracten d’arribar al destinatari pel mètode anomenat “phising”, consistent en l’enviament massiu de correus electrònics suposadament procedents d’organismes oficials com la Inspecció de Treball o la Seguretat Social, en els quals s’informa d’una inexistent investigació a l’empresa, que en el seu cas, ha rebut l’email, fent al·lusió en el cos del missatge a la situació especial en la qual ens trobem en aquests moments.

Els ciberdelinqüents usen el logo de la Inspecció de Treball i Seguretat Social per a donar aparença de veracitat i utilitzen en la capçalera del missatge una adreça de correu electrònic, que pot fer pensar a un usuari no expert, que el correu electrònic procedeix d’un organisme oficial.

El fals email de l’organisme oficial incorpora un enllaç, que si s’obri ens descarrega un arxiu denominat “ransomware”, que és un tipus de programari maliciós maliciós que permet bloquejar o restringir l’accés a determinades parts o arxius concrets d’un sistema operatiu i bàsicament impedeix que es pot continuar utilitzant aqueix ordinador, tot això amb l’objectiu de demanar un rescat, una recompensa o qualsevol altra contraprestació econòmica, per a tornar a donar accés al sistema.

La promesa de devolució del control del sistema, en cas de cedir al xantatge, no es compleix o suposa rebre noves peticions de rescat. L’actual campanya de “ransoware” detectada per la Policia Nacional, prové de comptes de correus amb el domini @itss.se, @itss.es i @itss.app.

Últimas noticias

Contenido relacionado