Detinguda una dona per estafar 72.000 euros mitjançant “phising”

La sospitosa presumptament es va fer passar per un client per a cometre l'estafa

Agents de la Policia Nacional han detingut a València a una dona de 40 anys, d’origen dominicà, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa. La sospitosa hauria sostret 72.250 euros a una empresa de la Corunya a través del mètode del pishing.

Aquesta metodologia consisteix a fer creure a la víctima que està rebent un correu legítim procedent d’una companyia o client, quan en realitat pertany a l’estafador, sol·licitant-li que realitze un ingrés bancari a un número de compte que se li facilita. Així doncs, en aportar dades personals o bancàries a aquest correu, el perjudicat realment els està donant al delinqüent.

Rovira  

En la majoria dels casos sol variar només una lletra o xicoteta part de l’adreça de correu electrònic autèntica, passant desapercebuda aquesta modificació als ulls de la víctima.

L’ara detinguda presumptament va enviar un d’aquests correus fraudulents a una empresa de la Corunya, fent-se passar per un client d’aquesta i indicant-li que els diners que li devia, havia d’ingressar-lo en un nou número de compte. D’aquesta manera, la companyia estafada va abonar 72.250 euros a la presumpta estafadora, quan creia que realment estava pagant al client legítim.

La detinguda, sense antecedents policials, ha sigut posada en llibertat després de ser sentida en declaració, no sense abans advertir-li de la seua obligació legal de comparéixer davant l’autoritat judicial quan fora requerida per a això.

PublicitatJuega Limpio Orihuela