domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detinguda una dóna per furtar-li a una altra de 85 anys a Xirivella

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xirivella a una dona de 47 anys, d’origen espanyol, com a presumpta autora d’un delicte de furt, després d’apoderar-se d’un ordinador portàtil, una tablet, diners en efectiu i efectes d’un domicili, al que la seua habitant li va permetre entrar, ja que es trobava marejada i amb l’excusa li va demanar un got d’aigua. Va aprofitar un descuit de l’ama per sostreure els efectes i marxar-se del lloc.

Les recerques es van iniciar a Xirivella en tenir coneixement que a una dona li havien sostret de la seua domicili diversos efectes, diners en efectiu i una cartilla bancària.

Durant les recerques, els policies van esbrinar que la víctima, una dona de 85 anys havia obert la porta a una altra dona que deia conéixer a un veí i amb l’excusa de trobar-se marejada li havia demanat un got d’aigua. La víctima després de rebre una trucada telefònica i absentar-se uns minuts, a la volta va comprovar que la dona ja no es trobava en el lloc alhora que diversos calaixos de l’habitatge estaven oberts, faltant-li un ordinador portàtil, una tablet, una cartilla bancària i 50 € en efectiu.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van esbrinar la identitat de la sospitosa i després de ser localitzada va ser detinguda a Xirivella com a presumpta autora d’un delicte de furt.

La detinguda, amb antecedents policials, després de ser sentida en declaració va ser posada en llibertat, no sense abans ser advertida de l’obligació de comparéixer davant l’Autoritat Judicial quan para això anés requerida.

Estafa del “got d’aigua”

En aquest tipus de furts, generalment és realitzat per dones, soles o en parelles, una d’elles aborda a la víctima al portal de l’edifici o directament els crida al timbre de la porta de la seua casa i amb l’excusa de ser un familiar d’un veí, del que diuen el seu nom de pila per donar credibilitat a la situació, la víctima els permet l’entrada a la seua casa, com a gest d’amabilitat, creient que la noia és familiar del seu veí/a, moment en què la distreuen donant-li conversa i demanant-li generalment un got d’aigua perquè l’habitant vaja a la cuina o a una altra estada, i així poder-li facilitar l’accés a ella o un altre/as ‘compinxes‘ a la casa i sostreure joies, diners i efectes de valor.

Consells de seguretat per als nostres majors al seu domicili

-No obri la porta de la seua casa o el porter automàtic a persones desconegudes.
-Desconfie sempre de qui cride a la seua porta oferint-li qualsevol cosa, encara que diga representar a un organisme públic. El delinqüent utilitzarà qualsevol excusa per entrar a la seua casa.
-Vaja amb compte amb els serveis tècnics que no hagen estat sol·licitats per vosté o per la seua família.
-Identifique a tots els empleats que hagen d’efectuar reparacions, revisions o cobraments al seu domicili.
-Quan reba cridades telefòniques mai facilite les dades personals o bancaris encara que diguen que pertanyen a organismes públics, empreses de serveis domiciliaris o argumenten que ha resultat guanyador d’un premi o sorteig.
-No marque números de telèfon de tarifació especial (normalment començaran per 905, 803, 806…), la trucada tindrà un cost molt elevat per a vosté.
-No cride a números de telèfon que desconeix, dels quals reba missatges o trucades perdudes, podrien donar-li d’alta en serveis que no desitja.

Últimas noticias

Contenido relacionado