Detinguda una parella per un delicte d’extorsió a una persona d’avançada edat

Els presumptes autors dels fets, que exercien de cuidadors de la víctima des de feia dos anys, l'acompanyaven cada mes per a retirar la pensió d'una entitat bancària sota amenaces que no explicara res

La Guàrdia Civil d’Oliva en el marc del “Pla Major de Seguretat” ha detingut a dues persones que suposadament feien les funcions de cuidadors, pel presumpte delicte d’extorsió a una persona d’avançada edat.

L’operació “MERIVAL” es va iniciar el mes passat després de tindre coneixement a través els treballadors socials de l’Ajuntament d’Oliva que una persona d’avançada edat, podia estar sent extorquida pels seus cuidadors.

La víctima es va adonar d’aquests moviments, en ser avisada per la seua entitat bancària que es trobava al descobert en el seu compte. A la qual li havien llevat tots els estalvis que tenia.

Després de tindre coneixement dels fets i una vegada identificats els suposats autors, una dona i un home, els dos de nacionalitat espanyola i d’edats 38 i 44 anys. Van ser detinguts, el passat 31 de maig com a presumptes autors d’un delicte d’extorsió.

Els detinguts, prevalent-se de l’avançada edat de la víctima i sota amenaces, van aconseguir fer-se amb la pensió de la víctima durant quasi dos anys, durant aquest temps van aconseguir sostraure-li a la víctima al voltant de 33.600 euros.
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Gandia.

ValenciàEspañol