Detinguda una veïna de Cabanes de 65 anys per diferents delictes d’estafa

La Guàrdia Civil deté a Alcalà de Xivert a una persona per diversos delictes d'estafa, usurpació d'estat civil i falsificació de documents privats i personals.

360

La Guàrdia Civil ha detingut a una dona veïna de Cabanes, com a suposada autora de diversos delictes d’estafa, usurpació d’estat civil i falsificació de documents privats i D.N.I. L’actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar el dia 18 d’octubre, amb motiu d’una denúncia presentada en la caserna d’Alcalá de Xivert, on una persona denunciava, que amb les seues dades li havien contractat una línia telefònica inclòs, Internet i televisió, i que s’havia adonat, quan va tenir coneixement que figurava en la llista d’impagats per un import d’uns 1.000 euros, i que cada dia que passava augmentava la quantia. Immediatament es va iniciar una recerca, que va donar com a resultat la identificació, localització i detenció d’una dona de 65 anys, com a suposada autora d’estafa, usurpació d’estat civil i falsificació de documents privats i personals.
Continuant amb les perquisicions es va poder esbrinar que l’ara detinguda treballava durant els últims anys com a comercial autònoma, oferint contractes de llum, Internet, telefonia, entre altres, sent aquesta una font per a l’obtenció de dades personals, domicili, telèfons i còpies de documentació personal. Una vegada en el seu poder, els utilitzava per a obtenir els seus serveis amb les dades que posseïa de les persones que havia visitat ella com a comercial.
Seguint amb les gestions, a la detinguda se li va poder demostrar la seua implicació en un altre fet delictiu ocorregut l’any 2016 en la població de Benicàssim, on una dona havia presentat una denúncia perquè algú li havia contractat un servei amb una companyia elèctrica, que no havia concertat, i que ascendia l’import de les factures a uns 1.000 euros. En total se li imputa, 2 delictes d’estafa, 2 d’usurpació d’estat civil, 2 de falsificació de documents privats i 1 de falsificació del document nacional d’identitat. Prossegueixen les recerques per si poguera haver-hi més persones perjudicades. Les diligències instruïdes seran lliurades en els Jutjats d’Instrucció de Vinaròs. L’actuació ha sigut realitzada per efectius de la Guàrdia Civil d’Alcalà de Xivert.