viernes, 24 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes 10 persones per robatori de 858.000 quilos de taronges

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’aquesta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de 6 persones i recerca altres 4 (8 homes i 2 dones), amb edats compreses entre 18 i 42 anys, de nacionalitats romanesa i espanyola, implicats en diferent grau en els delictes d’apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació d’estat civil, i receptació.
L’operació “MURIBE” realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Llíria s’inicie amb l’estudi exhaustiu de la documentació d’una empresa dedicada a la compravenda de cítrics.
En la inspecció s’observe un desfasament entre productes comprats i venuts així com alteració de dades en les factures de compres aportades per l’empresa.

Es va comprovar falsedat documental, mitjançant presumptament, factures de compra de cítrics, fent reflectir en les mateixes més quilos dels legalment comprats per a emparar la taronja d’il·lícita procedència, creant també un perjudici econòmic a les persones a les quals se li facturava una quantitat econòmica que no li corresponia.

Així mateix també es constate un delicte de receptació, per no poder justificar amb la documentació aportada, la legal procedència de 858.665 kg de cítrics.

En les comprovacions realitzades pels agents s’observe que es realitzaven i signaven factures a nom de terceres persones, sense el seu consentiment, ocasionant-los un perjudici econòmic.
Aquestes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.
Les diligències instruïdes han sigut lliurades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca.

Últimas noticias

Contenido relacionado