martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Detingudes 12 persones per delictes de danys i pertinença a grup criminal

La Guàrdia Civil en el marc de l’operació “TRAÇOS” ha detingut a 10 persones i investigat a altres dues per la seua implicació en 56 delictes de danys en instal·lacions de la FGV utilitzant esprais de pintura.

La Guàrdia Civil va tenir constància el passat mes de setembre que s’estaven cometent pintades de #grafiti de gran magnitud en instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana que podien ser constitutives de delictes i on l’autor o autors utilitzaven pintura en esprai de diversos colors en diferents ubicacions d’estacions de metro, vagons, façanes i tanques perimetrals de les localitats de Burjassot, Paterna, Bétera, Llíria, Riba-roja de Túria, Rafelbunyol, Vilanova de Castelló. Montcada, Alboraia, Massarrojos, Manises, La Alcudia. Torrent, València i la pedania de Poble Nou, aconseguint un valor de danys de 109.000 euros.

Immediatament, s’inicie l’operació “ESPRAI”, per part de components de la Guàrdia Civil de Tavernes Blanques i Alfafar i en col·laboració amb membres de la Guàrdia Civil de Madrid i Bilbao a fi de poder localitzar, identificar i detenir a l’autor o autors d’aquests fets delictius.

Fruit de les intenses gestions efectuades i dels dispositius realitzats per part dels agents encarregats del cas dins del protocol d’actuació quant als delictes de danys i conductes que vulneren les normes legals d’aquests fets, s’han pogut esclarir aquests fets identificant als autors.

Els implicats quedaven través de les xarxes socials on difonien les imatges de les pintades que realitzaven i de les seues Tags. Anaven proveïts de motxilles per a portar els pots de pintura, així com dessuadores per a canviar-se, aprofitaven les parades dels vagons per a grafitear en poc temps, accions que eren realitzades tant de dia com de nit.

Se’ls atribueix 56 delictes per danys o el deslluïment de béns mobles o immobles d’ús o servei públic, així com de béns mobles o immobles privats en la via pública i pertinença a grup criminal.

Fase d’explotació

En el mes de maig d’enguany, es va desenvolupar la fase d’explotació de l’operació “TRAÇOS”, per part d’agents de l’Àrea de Recerca del Lloc Principal de Tavernes Blanques (València) i de l’Equip de Policia Judicial d’Alfafar (València), que se salde amb la detenció de deu persones i la recerca d’altres dues com a presumptes autors de 56 delictes de danys i pertinença a grup criminal. Els implicats són tots homes d’edats compreses entre els 17 i 24 anys tots ells de nacionalitat espanyola. Dos dels detinguts de Bilbao i un dels investigats de Madrid.

En el registre efectuat en el domicili d’un dels detinguts a València es van intervenir 34 pots d’esprai de pintura dels utilitzats per als #grafiti.

Cal destacar el gran perjudici econòmic que ha generat alarma aquests fets en FGV (Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana) d’un valor de 109.000 euros.
Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Montcada, València, Quart de Poblet, Paterna, Massamagrell i Alzira.

Últimas noticias

Contenido relacionado