Detingudes 3 persones per robar 46 tones de garrofes en la Ribera

Hi ha investigades altres 19, per la seua implicació en delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental

Dins dels serveis establits de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per a evitar el robatori i comerç il·legal de productes del camp en explotacions agrícoles i en establiments de compra d’esta mercaderia, la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de 3 persones dos homes i una dona i investigat a 19, 15 homes i 4 dones amb edats compreses entre els 27 i 62 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de delicte continuat d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

En esta actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca es té coneixement que des de l’inici de la temporada de la recollida de la garrofa es té coneixement que hi ha irregularitats en diversos magatzems de pinsos de localitats de la Ribera Alta dels Documents d’Acompanyament i Traçabilitat.

Per açò i fruit de les perquisicions obtingudes per components de l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca a principis d’este mes de gener, es va poder comprovar que es tractava de 21 persones que es dedicaven a sostraure les garrofes i vendre-les en magatzems de pinso de localitats de la Ribera Alta, sent detinguts 3 d’ells i 19 investigats com a autors d’un delicte continuat d’apropiació indeguda, furt i falsedat documental.

Per a açò els ara detinguts realitzaven falsificacions dels documents de traçabilitat agrària, fent-se passar per propietaris de les parcel·les agrícoles, podent així vendre les garrofes sense alçar sospites a cooperatives de les poblacions d’Alginet, Alfarb, Llombai i Montserrat.
El total de quilos sostrets per estes persones ascendeix a 30.500 quilos, amb una valoració en el mercat de més de 10.000 euros.

En una altra actuació realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca el passat mes de novembre, es va procedir a la detenció de 5 persones, homes, d’edats compreses entre 62 i 24 anys, per delictes d’apropiació indeguda i falsedat documental.

Estes persones van sostraure més de 16.500 quilos de garrofes d’explotacions agrícoles de les localitats d’Alginet i Benigànim pertanyents a la demarcació de la Ribera Alta per a la seua venda en magatzems de pinsos.

Estes actuacions se sumen a les ja realitzades de forma contínua pels diferents Equips Roca de la Guàrdia Civil de València que gràcies a la seua preparació, especialització i esforç diari, juntament amb la col·laboració constant dels agricultors eviten i persegueixen incessantment la comissió de qualsevol fet delictiu relacionat amb el món agrícola.
En estes dues operacions de l’equip Roca de Sueca s’han pogut detenir a 8 persones i investigat a 19, per delictes de furt, apropiació indeguda i falsedat documental.

La quantitat de garrofes sostretes ascendeix a més de 46.000 quilos, amb un preu en el mercat superior a 14.000 euros.

CatalanSpanish