Detingudes 35 persones per falsificar targetes bancàries en una macrooperació a Madrid, València o Balears

L'operació 'Capcana' s'ha desenvolupat en tres fases que han tingut lloc a Alacant, Madrid, València, Las Palmas, Vitòria, Saragossa, Múrcia, Barcelona, Pamplona, Màlaga, Albacete i Balears.

La Guàrdia Civil ha detingut 35 persones i investigat altres 22 per falsificar targetes bancàries i blanquejar els beneficis obtinguts a través de la criptomoneda bitcoin, en una macrooperació dirigida des de la Comandància d’Alacant, on els agents han aconseguit aclarir un total de 1.020 delictes relacionats amb estafes telemàtiques. L’operació ‘Capcana’ s’ha desenvolupat en tres fases que han tingut lloc a Alacant, Madrid, València, Las Palmas, Vitòria, Saragossa, Múrcia, Barcelona, Pamplona, Màlaga, Albacete i Balears.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en nota de premsa, l’organització desmantellada havia guanyat més de 600.000 euros i blanquejat més d’un milió.

Rovira  

Els detinguts són de Guinea Equatorial, Espanya, Nigèria, el Camerun i el Marroc. Hi ha un total de 210 persones perjudicades per aquesta estafa a Espanya, i altres 20 a Israel, Dinamarca, Alemanya, França i Grècia. La Guàrdia Civil ha detectat un ús fraudulent d’un total de 104 targetes bancàries d’Espanya i d’altres 12 països.

Les investigacions van començar després d’una denúncia presentada a Alacant per una empresa de lloguer de vehicles en detectar un ús fraudulent de les targetes amb les quals contractaven els servicis online.

PublicitatJuega Limpio Orihuela