Detingudes 6 persones a Llíria per robatoris en domicilis del Camp del Túria

Sostreien efectes de domicilis i realitzava estafes per Internet on rebien ingressos de diners per objectes que mai enviaven al comprador.

Publicitat

La Guàrdia Civil dins dels serveis establits de manera permanent, en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en domicilis, ha detingut a tres persones i investigat a altres tres, per la seua implicació en 50 delictes contra el patrimoni, en Llíria, Marines i Domeño.

La Guàrdia Civil de Llíria va iniciar una investigació, a fi de poder identificar i detindre a l’autor o autors dels fets delictius ocorreguts en estes poblacions. Fruit de les gestions realitzades pels responsables del operatiu es va aconseguir esclarir aquests fets i conducta contra els presumptes autors.

PublicitatRovira  

En el marc de l’Operació que ha vingut a denominar-se “MIDEH”, per part de la Guàrdia Civil de Llíria, s’ha procedit a la desarticulació, d’un grup organitzat format per tres dones i tres homes, d’edats compreses entre els 16 i 57 anys de nacionalitats espanyola i romanesa. Els delictes que se’ls atribueixen són: delictes de pertinença a grup criminal, continuat de robatori amb força en les coses, danys, contra la seguretat viària, ocupació bé immobles i estafes a través d’Internet.

Modus operandi

Com vivien en un xalet ocupat en terme de Llíria, eixien per carreteres secundàries amb un vehicle, observant xalets i casetes de camp. Després de triar el lloc accedien fracturant tant portes com finestres, sostraient el que pogueren del seu interior, triant quasi sempre frigorífics, neveres, bateries. Les mateixes eren venudes a un dels detinguts o eren oferides a través d’app dedicades a la venda d’objectes de segona mà. Els altres objectes o frigorífics o bateries eren venuts a pes en chatarrerías de la zona, tenint nombroses vendes realitzades.

Durant les investigacions i en els interrogatoris es van obtindre proves en les quals es va documentar llocs on s’estaven cometent robatoris i que comentaven que era la segona o tercera vegada que entraven a robar en el mateix lloc, existint denúncies al juny de 2017.
Una altra faceta delictiva d’aquesta organització era l’estafa a través d’Internet, tenien molts frigorífics i neveres. Després de contactar la víctima i fer l’ingrés l’organització no enviava l’objecte suposadament comprat.

En definitiva, s’ha detectat i neutralitzat un important grup criminal dedicat des de l’any 2017 fins a data actual al robatori en xalets i cases de camp en els termes municipals de Llíria, Marines i Domeño.

PublicitatJuega Limpio Orihuela