Detingudes 7 persones per diversos delictes d’estafes

L'operació s'ha dut a terme per agents de policia a València i Eivissa

Agents de la Policia Nacional a Eivissa i en col·laboració amb agents de la Policia Nacional a València, han dut a terme una macro operació relacionada amb delictes d’estafa a establiments hotelers de luxe en la qual hi hauria almenys 15 persones encartades assentades a la Comunitat Valenciana.

Les perquisicions es van iniciar el mes d’agost passat de l’any 2018, després de detectar els investigadors de la UDEV d’Eivissa un grup d’individus joves de diverses nacionalitats ucraïnesa, espanyola, keniana entre altres, que aconseguien allotjar-se en hotels i sol·licitar tota mena de serveis VIP carregant el pagament dels mateixos a titulars de targetes bancàries que es trobaven en països com el Canadà, Rússia o Noruega.

Al comandament d’aquest grup es trobava un individu de nacionalitat ucraïnesa en situació d’asil polític i que a l’hora de cometre les diferents estafes era menor d’edat, sent l’encarregat d’interactuar amb les persones a estafar.

El modus operandi dut a terme consistia a aconseguir numeracions de targetes de crèdit a través de la coneguda com “DEEP WEB”, és a dir, una part d’internet no indexada pels principals motors de cerca de la xarxa i que és utilitzada per molts ciberdelinqüents per a no ser detectats.

Posteriorment i una vegada als hotels, els detinguts es feien passar per persones amb alt poder adquisitiu i realitzant els pagaments mitjançant autoritzacions de pagament que s’enviaven a l’establiment mitjançant un correu electrònic, acompanyades per fotografies de documentació falsa i de targetes de crèdit i dèbit en les quals col·locaven la numeració a utilitzar induint així al personal encarregat dels cobraments a creure que es tractaven d’autoritzacions de pagament reals.

Transcorregut un temps aquests pagaments eren detectats pels titulars de les targetes així com els diferents serveis antifrau dels bancs titulars d’aquestes, produint-se una reclamació i confirmació de frau a l’establiment en qüestió, temps que era utilitzat pels delinqüents per a allotjar-se en un altre hotel i introduir altres targetes de pagament i altres documents evitant així ser detectats i relacionats amb els fets que anaven cometent amb anterioritat, realitzant aquest cicle de forma itinerant entre les illes de Mallorca, Eivissa i València.

Aquest grup investigat format per 15 individus, homes i dones, no tenien cap objecció a exhibir la seua manera de vida VIP en xarxes socials on penjaven tota classe de fotos en les discoteques i hotels en els quals estafaven, així com multitud de vídeos en els quals se’ls veia amb botelles de xampany i altres begudes cares. S’estima que la quantitat defraudada superaria els 70.000 Euros.

Concretament a Eivissa van arribar a allotjar-se en un hotel de luxe, on van deixar una factura per import de 20.000 €, van llogar vehicles a 90 € l’hora per import de 5.500 € o van passar la nit en una discoteca de l’illa on van prendre consumicions per import de 12.500 €. Per a desplaçar-se entre els distingits llocs i illes, utilitzaven els ferris comuns, on han estafat la quantitat de quasi 7000 €.

Després de comprovar que aquest grup estava principalment establit a la Comunitat Valenciana, es va donar inici a la fase d’explotació de la investigació de forma conjunta entre les unitats de Policia Nacional a Eivissa i València per a efectuar les detencions al costat del grup de Delinqüència Econòmica d’aquesta Prefectura, havent sigut detinguts de moment 7 integrants del grup, així com la imputació d’altres 6 i emetent dues requisitòries de cerca i detenció dels altres dos que no se’ls ha localitzat.

ValenciàEspañol